Tunnel

Blommor och munkar med strössel och glasyr verkar flyga fritt i ett rörligt landskap av mer eller mindre abstrakta former utmed väggarna i tunneln under Östra Bangatan. Formerna är tydliga och färgerna är klara när Emil Öhlund öppnar ett maskhål i vardagstillvaron till en anime- eller tv-spelsartad rymd.

Motivet i tunneln är framtaget tillsammans med ungdomar på Olaus Petri skolan där konstnären Emil Öhlund i workshops och samtal med årskurs 5 och 6 funderat kring vad som är viktigt. Ämnen som glädje och trygghet stod högt på listan liksom donuts, glass och regnbågsfärger!

Tunnel med väggmålning där man ser donuts mot rosa, lila och ljusblå bakgrund.

Så här ser konstverket ut

En gång och cykeltunnel har gestaltats av ett måleri där böljande fält i olika storlekar och skiftande former täcker väggarna. Ovanpå de abstrakta formerna finns här och var mer konkret tecknade motiv som en glass, ett träd eller ett antal glasyrmunkar. Färgerna är klara och mjuka pasteller med inslag av bland annat blått, grönt, orange och rosa.

Om konstnären

Emil Öhlund är född 1985. Han lever och arbetar i Örebro och har utbildat sig vid Örebro konstskola. Till den här stora väggmålningen har han arbetat med sprayfärger, men i vanliga fall målar Öhlund mest med pensel. Han utgår från barndomens verklighetsflykter in i seriernas, leksakernas och tecknandets världar i sitt konstnärliga arbete och vill levandegöra fantasins på en gång trygga och spännande världar.

Konstverk: Tunnel

Konstnär: Emil Öhlund

År: 2018

Material: Sprayfärg

Placering: Tunnel vid Östra Bangatan/Tunnelgatan

Ägare: Örebro kommun

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad: