Terazzobänkar

Bänkarna utanför Almbyskolan är gjorda i så kallad terazzo - små stenbitar är blandad i cementmassa för att skapa spräcklig konststen. I de böljande bänkarna samsas ljusare och mörkare terazzopartier i symmetriska former.

I nära anslutning står också Lindholms Tjockmagar och Två kusiner, två små gnagarpar i brons.

En böljande bänk i två gråa nyanser av terazzo.

Så här ser konstverket ut

Tre formationer är placerade på asfalt med någon meters mellanrum. Formationerna fungerar som sittbänkar och är låga, någon meter långa och har en böljande S-form. Ytan är len och slät. Bänkarna är huvudsakligen vita men möts ibland på ovansidorna av mindre fält som är mörkgrå i färgen. Då dessa mörkare fält har böljande ytterkanter bildas mönster som påminner om yin och yang där det grå möter det vita.

Om konstnären

May Lindholm växte upp i Norge och har utbildat sig både på Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo och på Konstfack i Stockholm. Nu för tiden bor hon i Dalarna och arbetar med skulpturer och miljögestaltningar.

Konstverken kan bestå av många olika material, men Lindholm börjar alltid med att skulptera i lera. Bondgården hon växte upp på stod på lergrund och ändå sedan barndomen ligger materialet henne varmt om hjärtat.

Konstverk: Terazzobänkar

Konstnär: May Lindholm

År: 2003

Material: Terazzo

Placering: Almbyskolan

Ägare: Örebro kommun

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad: