Gå bortom tid och rum

En kort tid finns vi - men mestadels av tiden finns vi inte… Verket ”Gå bortom tid och rum” av Ann Carlsson Korneev möter oss i en miljö som påminner oss om livets förgänglighet, men kanske också blir till en påminnelse om att vi just nu är här, i tid och rum.

Ett återkommande tema i Ann Carlsson Korneevs konstnärskap är människans förhållande till naturen och filosofiska frågor om universum. Hon återkommer i sina verk till funderingar kring vår galax, vår planet, vårt gemensamma ursprung och vårt kollektiva medvetande.

Konstverk omgivet av grönska.

Om konstnären

Ann Carlsson Korneev är utbildad på bland annat Konstfack i Stockholm. Hon arbetar med måleri, men framförallt med skulptur i olika offentliga miljöer. Inomhus har miljöerna utgjorts av skolor, sjukhus och hörsalar. Utomhus parker, torg, vägrondeller, gångvägar och rastplatser. Hon väljer ofta att arbeta i marmor, diabas, brons, trä och färgpigment. Ann Carlsson Korneev har gjort offentliga skulpturer på flera platser runt om i Sverige. Du kan även hitta fler verk av henne i Örebro – ett vid Å-promenaden och ett annat vid Naturens hus.

Konstverk: Gå bortom tid och rum

Konstnär: Ann Carlsson Korneev

År: 2016

Material: Marmor

Placering: Fält D Norra kyrkogården

Ägare: Kyrkogårdsförvaltningen

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad: