Örebroväggen

Vid Tybbleparken, granne med Sörbyskolan ligger Örebroväggen – ett utomhusgalleri med en utställning i ständig förändring, och en utomhusateljé för dig som själv vill måla på betong.

Örebroväggen drivs av konstnärsföreningen KonstBunkern och består av flera fristående betongväggar. Vissa sektioner är bokningsbara för föreningar, skolor och organisationer medan andra sektioner är öppna för vem som helst att måla på när som helst.

På kommunens webbplats kan du läsa vilka regler som gäller när du ska måla vid Örebroväggen och om du vill se nya ”pieces” avlösa varandra i dina sociala medieflöden eller få information om kommande konstnärsledda workshops så har Örebroväggen instagram, facebook och hashtaggen #örebroväggen.

Grönblå, abstrakt graffittimålning på betongvägg.
Rödgul, abstrakt graffittimålning på betongvägg.

Så här ser konstverket ut

Ett antal friliggande betongväggar är placerade i fyrkant runt en asfaltsplan. Väggarnas höjd är ungefär tre meter och de är fyllda av graffiti. Motiven skiftar. Här finns allt från enkla tags till svällande storslagna abstrakta mönster och mer föreställande figurer. Överallt sprakar det av färg ovanpå de i grunden grå väggarna.

Konstverk: Örebroväggen

Konstnär: KonstBunkern

År: 2018

Material: Betong

Placering: Tybbleparken

Ägare: Örebro kommun

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad: