Green Rabbit Aid

Känner du dig betraktad när du passerar här på Stortorget? Det kan vara en liten figur som nyfiket följer dig med blicken. Som sitter halvt dold bland bladen under trädet. Vi behöver nästan stå alldeles intill kaninen för att upptäcka den och första gången man upptäcker den är man inte riktigt säker på att man ser rätt…

I Kent Karlssons konst möter vi ofta något överraskande - det handlar ofta om verk som gör oss förbryllade, utmanar våra föreställningar eller gör oss uppmärksamma på våra förväntningar på verkligheten. Ser du vad du tittar på? Egentligen?

Staty av hare.

Om konstnären

Kent Karlsson (1945–) är en målare och skulptör med en lång rad offentliga verk placerade runt om i Sverige. På Kvarntorpshögen finns till exempel en kyrka – eller silhuetten av en kyrka – eller skalet av en kyrka – placerad. På andra sidan torget har ett annat av hans verk gömt sig på trapporna till Rådhuset. Se om du kan hitta det! Skulpturerna varierar från lek med strukturer och siluetter som skapar hägringar och synvillor till naturtrogna motiv i oväntade kombinationer. Titlarna på verken är ofta ledtrådar till dess intentioner.

Konstverk: Green Rabbit Aid

Konstnär: Kent Karlsson

År: 2013

Material: Brons

Placering: Stortorget

Ägare: Örebro kommun

Konstverkets position på karta

Senast uppdaterad:

Publicerad: