Örebro öppna konstvägg

Örebro öppna konstvägg ligger vid Tybbleparken, granne med Sörbyskolan. Hit är alla välkomna att måla och uttrycka sig konstnärligt.

Konstväggen är i betong och uppdelad i olika sektioner. Vissa sektioner är bokningsbara för föreningar, skolor och organisationer medan vissa andra sektioner kommer att hållas öppna för vem som helst att måla på när som helst. Det går att måla från båda sidorna på konstväggen.

Regler

  • Måla inte på annat än väggarna.
  • Måla inget som är kränkande eller olagligt.
  • Släng skräp, burkar och annat i avsedda kärl.
  • Visa hänsyn till alla som är här och till omgivande parkbesökare, förskolor och skolor.
  • Förtäring av alkohol och droger är förbjudet.

Färg och skydd

På konstväggen kan du måla med bland annat sprayburkar och vattenbaserade färger. Ingen färg finns till försäljning. Tänk på att det är bra att använda skydd som exempelvis andningsskydd och handskar om du använder sprayfärg. Sprayburkarna ska slängas i de avfallskärl som är avsedda för dem.

Aktiviteter och workshops

Föreningen KonstBunkern administrerar aktiviteterna vid konstväggen. Gå in på deras Facebook-sida Örebroväggen för att få information om vilka aktiviteter som händer framöver och för att anmäla dig till kommande workshops. Under en workshop får du handledning av en konstnär. Via Facebook-sidan kan också ni som skola, organisation och förening boka upp en sektion för era egna aktiviteter. Om du har frågor om kommande aktiviteter och workshops kan du mejla till: orebrovaggen@gmail.com.

Spara din målning och tagga #örebroväggen

Konstväggen kommer att förändras konstant beroende på vilka och hur många som målar där. Det betyder att målningarna på väggen målas över av andra som vill måla. Om du vill spara din målning kan du dokumentera den med ett fotografi. Om du lägger upp fotot på sociala medier kan du tagga med #örebroväggen.

Felanmälan

Om du upptäcker ett fel i anslutning till konstväggen kan du felanmäla det till kommunens servicecenter 019‑21 10 00, eller via vårt webbformulär för felanmälan.

Senast uppdaterad:

Publicerad: