Sociala medier

Sociala medier är ett populärt samlingsnamn för internetbaserade tjänster som används för att dela innehåll, föra dialog och kommunicera. Örebro kommun har valt att använda några av tjänsterna och finns i dagsläget i följande sociala medier: Facebook, Instagram, Twitter och Youtube.

Varför vi använder sociala medier

Örebro kommun använder några av de vanliga kanalerna inom de sociala medierna för att det ger oss en möjlighet till dialog och kommunikation där många av våra målgrupper är. Vi ser de sociala medierna som ett komplement till vår webbplats orebro.se och skolornas webbplatser.

Känslig information

Lägg inte ut inte känslig information, till exempel personuppgifter eller känsliga frågor (sekretess), via våra sociala medier. Vi rekommenderar telefon eller brev för sådana ärenden.

Tänk på att inte lägga ut reklam på våra sidor, kränka någon och att lägga ut foton eller filmklipp på personer utan att de vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan. Om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv inom våra sociala medier som du vill att vi tar bort så hör du av dig till oss.

Vi raderar kränkande innehåll och tar bort och polisanmäler brottsligt material som till exempel hot eller hets mot folkgrupp, barnpornografi, uppvigling, olaga våldsskildring eller upphovsrättstvång. Om du upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till oss.

Diarieföring

Synpunkter som kommer kommunen tillhanda via sociala medier, och som inte bedöms vara av ringa betydelse, registreras och blir en allmän handling som omfattas av offentlighetsprincipen. Om någon begär att få se en allmän handling är vi som myndighet skyldig att efter sekretessprövning, skyndsamt och i läsbar form, tillhandahålla den.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där du kommunicerar med vänner, företag, föreningar och organisationer. På Facebook kan du följa mycket av det som händer i Örebro kommun.

Örebro kommuns officiella sida på Facebook
Örebro kommun - Teckenspråk
Örebro kommun - Näringsliv

Kommunala verksamheter på Facebook

Twitter

Twitter är en mikroblogg där man med mycket korta meddelanden kan meddela andra nyheter, tankar och funderingar. På Twitter kan du följa mycket av det som händer hos oss på Örebro kommun.

Örebro kommuns officiella sida på Twitter

TSPSC Örebro kommun på teckenspråk

Kommunala verksamheter på Twitter

Youtube

Youtube är en webbplats för videoklipp, där privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan dela med sig av sina egna videoklipp.Örebro kommun använder i första hand Youtube till informationsfilmer om kommunen.

Örebro kommuns officiella sida på Youtube
Örebro kommun informerar på teckenspråk

Kommunala verksamheter på Youtube

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk för bilder och korta videoklipp. Här kan privatpersoner, företag och organisationer ladda upp bilder och göra dem tillgängliga för alla eller utvalda grupper.

Örebro kommuns officiella sida på Instagram

Örebro kommun – Teckenspråk. Användarnamn: orebrokommuntsp

Kommunala verksamheter på Instagram

Poddar

En podcast (poddsändning, podradio eller podd) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Örebro kommuns poddar finns tillgängliga i de vanligaste podcast-apparna, via Itunes och Spotify.

Sveriges viktigaste chefspodd

Tonårstiden - Hur svårt kan det va?

Flickr

Flickr är ett socialt nätverk för bilder och korta videoklipp. Här kan privatpersoner, företag och organisationer ladda upp bilder och göra dem tillgängliga för alla eller utvalda grupper. Örebro kommun använder Flickr för att sprida fria bilder av Örebro.

Örebro kommuns officiella sida på Flickr

Linkedin

Örebro kommuns sida på Linkedin

Bloggar

Om kvalitets- och verksamhetsutveckling i Örebro kommun, Enklare vardag

Tidigare blogg om nytt Intranät

Adolfsbergshemmet

Backagården

Demenscentrum

Demenscentrum dagvård

Södermalmshemmet

Vintrosahemmet och Ölmbrogården

Frågor om kommunens sociala medier

Kontakta oss genom kommunens servicecenter 019-21 10 00 eller via socialamedier@orebro.se

Senast uppdaterad: 7 maj 2019
Publicerad: 8 februari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?