Sociala medier

Sociala medier är ett samlingsnamn för internetbaserade tjänster som används för att dela innehåll, föra dialog och kommunicera.

Generellt

Innehåll som andra delar i interaktion med våra konton i sociala medier blir allmän handling, som omfattas av offentlighetsprincipen, och kan därmed komma att registreras.

Sociala medier ska inte användas för sekretessbelagda uppgifter. För kommunikation kring ärenden som berör sektretessbelagda uppgifter hänvisar vi till andra kontaktvägar. För frågor ring Servicecenter 019-21 10 00 

För mer information om Örebro kommuns användande av sociala medier, se dokument i slutet av denna sida.

Våra konton/sidor i sociala medier är inte arena för politiska diskussioner. Kommentarer, meddelanden och inlägg från besökare får inte heller innehålla:

  • Kränkningar, förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  • Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  • Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  • Uppmaningar till brott eller annan brottslig verksamhet.
  • Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  • Svordomar eller obscena ord.
  • Kommersiella budskap eller reklam
  • Information/marknadsföring om/från icke-kommunstyrda verksamheter, företag, organisationer och/eller intressegrupper.
  • Känslig information, såsom personuppgifter och personnummer.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort material, och blockera användare, som bryter mot någon av reglerna i ovanstående lista.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där det går att kommunicerar med vänner, företag, föreningar och organisationer. På Facebook kan du följa mycket av det som händer i Örebro kommun.

Örebro kommuns officiella konto på Facebook
Örebro kommun - Teckenspråk

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk för bilder och korta videoklipp. Här kan privatpersoner, företag och organisationer ladda upp bilder och göra dem tillgängliga för alla eller utvalda grupper. Örebro kommun har ett officiellt Instagramkonto som främst används för att visa upp kommunens verksamheter och hur våra medarbetares arbetsdagar ser ut.

Örebro kommuns officiella konto på Instagram

Örebro kommun – Teckenspråk. Användarnamn: orebrokommuntsp

Linkedin

LinkedIn är ett onlinebaserat professionellt nätverk, med fokus på att fungera som en mötesplats för personer i sina jobbroller och företag. Örebro kommun använder kanalen för att publicera jobbannonser samt händelser och aktiviteter som stärker vårt arbetsgivarvarumärket och framhåller Örebro som en attraktiv plats för företag att etablera sig i.

Örebro kommuns officiella konto på LinkedIn

Twitter

Twitter är en mikroblogg där det via korta meddelanden går att publicera nyheter, tankar och funderingar. Örebro kommun använder främst Twitter i omvärldsbevakningssyfte, men det finns vissa verksamheter som har konton på Twitter.

Youtube

Youtube är en webbplats för videoklipp, där privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan dela med sig av sina egna videoklipp. Örebro kommun använder i första hand Youtube till informationsfilmer om kommunen, som publiceras på vår hemsida.

Örebro kommuns officiella konto på Youtube
Örebro kommun informerar på teckenspråk

Poddar

En podcast (poddsändning, podradio eller podd) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Örebro kommuns poddar finns tillgängliga i de vanligaste podcast-apparna, via Itunes och Spotify.

Sveriges viktigaste chefspodd

Tonårstiden - Hur svårt kan det va?

Bloggar

Bloggar räknas i vissa fall som sociala medier och är hemsidor där skribenter publicerar informativa eller berättande inlägg. Läsare har sedan möjlighet att interagera med skribenterna genom att kommentera inläggen. Det finns ingen blogg där Örebro kommun står som avsändare men några av våra verksamheter driver bloggar.

Vid frågor kan du kontakta oss genom att ringa kommunens servicecenter 019-21 10 00 eller maila kommunsupport@orebro.se

Senast uppdaterad: 22 oktober 2020
Publicerad: 8 februari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!