Sociala medier

Sociala medier är ett samlingsnamn för internetbaserade tjänster som används för att dela innehåll, föra dialog och kommunicera. Örebro kommun har beslutat att ha officiella konton, där Örebro kommun står som avsändare/användare, på de största/mest populära sociala medierna.

Dessa är Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn och Twitter. Vi har olika strategier för de olika medierna. Läs mer om hur vi arbetar med sociala medier i våra riktlinjer för sociala medier. (pdf, 325.9 kB)

Frågor om kommunens sociala medier

Kontakta oss genom kommunens servicecenter 019-21 10 00 eller via socialamedier@orebro.se.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där det går att kommunicerar med vänner, företag, föreningar och organisationer. På Facebook kan du följa mycket av det som händer i Örebro kommun.

Örebro kommuns officiella sida på Facebook
Örebro kommun - Teckenspråk
Örebro kommun - Näringsliv

Några av kommunens verksamheter på Facebook

Twitter

Twitter är en mikroblogg där det, via korta meddelanden, går att publicera nyheter, tankar och funderingar. Örebro kommun använder främst Twitter i omvärldsbevakningssyfte, men det går även att kommunicera med kommunen via kontot.

Örebro kommuns officiella sida på Twitter

TSPSC Örebro kommun på teckenspråk

Kommunala verksamheter på Twitter

Youtube

Youtube är en webbplats för videoklipp, där privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan dela med sig av sina egna videoklipp. Örebro kommun använder i första hand Youtube till informationsfilmer om kommunen.

Örebro kommuns officiella sida på Youtube
Örebro kommun informerar på teckenspråk

Några av kommunens verksamheter på Youtube

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk för bilder och korta videoklipp. Här kan privatpersoner, företag och organisationer ladda upp bilder och göra dem tillgängliga för alla eller utvalda grupper. Örebro kommun använder Instagram för att visa upp våra verksamheter.

Örebro kommuns officiella sida på Instagram

Örebro kommun – Teckenspråk. Användarnamn: orebrokommuntsp

Några av kommunens verksamheter på Instagram

Poddar

En podcast (poddsändning, podradio eller podd) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Örebro kommuns poddar finns tillgängliga i de vanligaste podcast-apparna, via Itunes och Spotify.

Sveriges viktigaste chefspodd

Tonårstiden - Hur svårt kan det va?

Linkedin

LinkedIn är ett onlinebaserat professionellt nätverk, med fokus på att fungera som en mötesplats för personer i sina jobbroller och företag. Örebro kommun använder kanalen för att publicera jobbannonser samt händelser och aktiviteter som stärker vårt arbetsgivarvarumärket och framhåller Örebro som en attraktiv plats för företag att etablera sig i.

Örebro kommuns sida på LinkedIn

Bloggar

Bloggar räknas i vissa fall som sociala medier och är hemsidor där skribenter publicerar informativa eller berättande inlägg. Läsare har sedan möjlighet att interagera med skribenterna genom att kommentera inläggen. Det finns ingen blogg där Örebro kommun står som avsändare men några av våra verksamheter driver bloggar.

Några av kommunens verksamheters bloggar
Senast uppdaterad: 13 januari 2020
Publicerad: 8 februari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?