Norrbyparken

Norrbyparken ligger i norra delen av Örebro, mellan Svampen och Venaskogen. Det är en långsträckt park med många fina lövträd och här finns platser både för avkoppling och aktiviteter.

Norrbyparken med staket gjorda av träslanor. Till vänster syns en toppig koja gjord av upprättstående kvistar/grenar. Kojan är brun och i förgrunden syns lummiga grenar från träd.

Leklandskap

I norra delen av parken, utanför Norrbyskolan, har ett leklandskap utvecklats. En lång, dubbel linbana, en bred rutschkana, hinderbana och olika gungor bäddar för fartfylld lek men det finns också lugnare platser med lekhus.

I södra delen av leklandskapet har ett stort skepp strandat och det finns en vattenpump i sandleksmiljön. Det är lätt att komma nära pumpen även med rullstol eftersom det under sanden gömmer sig en stabil brygga. Det finns bänkbord och möjlighet att breda ut sin filt på gräsmattan för besökare som stannar lite längre.

Norrbyparkens lekmiljöer.

Norrbykatten

Elever på Norrbyskolan skapade ett eget konstverk i leklandskapet under 2019 med stöd av konstnären Jenny Berntsson. Det kallas Norrbykatten och består av en stenlagd kontur av ett katthuvud i gräsmattan. I konstprojektet jobbade eleverna mycket med kartor, drönare och springstigar i parken och var bland annat inspirerade av Nascalinjerna i Peru.

Konstverket Blue marble

I Norrbyparken finns även konstverket Blue marble som skapats av Veronika Geiger. Konstverket går också att leka och klättra på.

Kommande utveckling i parken

Sista etappen i utvecklingen av Norrbyparken kvarstår. De återstående planerade åtgärderna i södra delen av Norrbyparken handlar om att anlägga boulebanor och ett sinnesrum med sittplatser och vackra planteringar.

I lekparken i Norrbyparken finns en rektangulär lekborg som ser ut att vara nedgrävd i sanden. Den är brun och har flera plan att klättra på. Framför den finns fyra trätråg och en pump.

Lekmiljö i Norrbyparken.


Senast uppdaterad:
Publicerad: