Norrbyparkens lekmiljöer

Norrbyparken är en av de största parkerna på Norr. Utanför Norrbyskolans skolgård finns ett leklandskap som är väl värt ett besök. 

Strandat skepp i Norrbyparken

Strandat skepp i Norrbyparken

Norrbyparken är en långsträckt park med många fina lövträd, gräsmattor och platser för lek. I lekmiljön utanför Norrbyskolan finns det mycket att välja på. Den dubbla linbanan eller den så kallade ormgungan kan ge härligt pirr i magen. Men det finns också vanliga gungor, en kompisgunga, en klätterställning, en bred rutschkana och en liten hinderbana. 

Lite längre söderut i parken finns ett stort strandat skepp i en sandmiljö och på sommaren finns det vatten i vattenpumpen här. Genom sandmiljön går en träbrygga, så det går att rulla fram i till exempel en rullstol fram till vattenleken. 

Mellan sand- och vattenlekmiljön och den mer fartfyllda lekmiljön med linbanan finns ett konstverk som barn i årskurs 2 på Norrbyskolan skapade tillsammans med konstnär Jenny Berntsson år 2019. Konstverket heter Norrbykatten och är en stenlagd siluett av ett katthuvud i gräsmattan. Precis som Nascalinjerna i Sydamerika som var en inspirationskälla för barnen, så syns konstverket bäst från luften.  

Det finns ett annat lekvänligt konstverk i Norrbyparken också – Blue Marbles av konstnär Veronika Geiger. Och längre söderut i parken finns en grusplan för bollspel. 

I närheten

Norrbyskolan, matbutik och thaikiosk.

Hitta hit

Lekplatsen ligger nära Norrbyskolan med gungor, klätterställning m.m. Sittplatser finns både med och utan bord.

Det går bra att ta bussen till lekplatsen, närmsta hållplatser är Pettersberg och Majorsgatan. På Länstrafikens webbplats hittar du aktuella busstider och busshållplatser.

Cykelställ

Cykelställ finns på Norrbyskolan.

Fler lekplatser

På sidan lekplatser och lekmiljöer finns en lista med fler lekplatser.

Senast uppdaterad:
Publicerad: