Örnsroparken

Örnsroparken är en stadsnära mötesplats längs Svartån. Här finns bryggor och sittplatser direkt längs vattnet, en lekmiljö som uppmuntrar till aktivitet och ett unikt utegym för seniorer.

Nära kontakt med Svartån

I Örnsroparken får du en nära kontakt med Svartån. Ta en promenad direkt längs ån på gång- och cykelbanan som knyter samman parken med det populära å-stråket. Stanna till vid en av bryggorna för att lyssna till åns brus och doppa fötterna i det svala vattnet. För den hungrige finns grillplats direkt längs ån.

Lekmiljö som uppmuntrar till aktivitet

Susa fram i rutschkanorna i det åtta meter höga klättertornet, flyg fram i den dubbla linbanan och utforska landskapet fyllt med stigar att springa på, kojor att gömma sig i och tunnlar att krypa i. Utforska vattnet med hjälp av våra vattenpumpar eller plaska i den porlande bäcken. Bara fantasin sätter gränser!

Läs mer om Örnsroparkens lekmiljöer.

Gå på jakt efter insekter

Runt om i parken gömmer sig vackra skulpturer av de olika insekter som lever i och runt om Svartån. Varför inte gå på insektsjakt! Kanske hittar du en och annan nyckelpiga eller trollslända längs vägen. Missa inte heller insektshotellet som är över två meter stort och rymmer många gäster.

Nya och gamla träd

Vi har planterat träd som på sikt ska ge skön skugga och bidra med många värden i parken: katsura, ginnalalönn, tall, fågelbär, sibiriskt korkträd, kentuckykaffe och blodhägg för att nämna några. De uppvuxna avenbokarna och lönnarna finns kvar från tiden då Örnsro IP låg på platsen.

Unikt utegym för seniorer

Testa vårt unika utegym för dig som senior med fokus på balans och rörlighet, som är viktigt att träna för att hålla dig stark och undvika fallskador.

Träningsredskap i utegym

Vi värnar platsens historia

Detaljer från den anrika idrottsplatsen, Örnsro IP, återanvänds i parkens lekutrustning och utsmyckning. Bland annat återfinns bokstäverna i skylten högst upp på den åtta meter höga rutschkanan och biljettsnurrorna i entrén är lekfulla öppningar i lekbuskagen.

Illustrationsplan över parken

Illustration över parken.Förstora bilden

Illustration: Tyréns. Klicka på bilden för att se den i större format.

Örnsro trästad

I anslutning till Örnsroparken byggs Örnsro trästad, ett å-nära bostadsområde som uppmuntrar till en hållbar livsstil. Här kan du läsa mer om Örnsro trästad

Senast uppdaterad:
Publicerad: