Gårdsjötorp

Gårdsjötorp är en av de många gårdarna i Kilsbergen som togs ur bruk under 1940-50 talet. Åkrarna och ängarna planterades igen med gran på slutet av 1960-talet. Huvud­byggnaden eldades upp, och de andra byggnaderna fick förfalla. Örebro kommun har återskapat den äldre gårds­miljön med byggnader och öppna marker, ungefär som det såg ut under 1800-talet. Här finns nu en start­punkt för frilufts­liv i Kilsbergen, med bl.a. rast- och övernattnings­stugor.

Raststugan

Stugan är öppen för besökare under helgerna. På vardagar och helgkvällar går det att boka stugan för 1 000kr/ dygn. Man får dock vara beredd på att de som bokat övernattnings­stugor även kan vilja ha tillgång till köket i rast­stugan.

Raststugans öppettider

Helger november t.o.m. mars kl. 10–15.
Helger april t.o.m. oktober kl. 10–18.

Övernattningsstugor

På gården finns stugor att boka för övernattning. Se priser per dygn nedan:

  • Gammelstugan, fyra bäddar, 600 kr (finns möjlighet för fler att sova på loft när det inte är för kallt ute).
  • Skogstorpet, två bäddar, 300 kr. I denna stuga får man ha med sig djur.
  • Ängstorpet, två bäddar, 300 kr.
  • Brynet, två bäddar, 300 kr.

På lite längre avstånd från gården finns också tvåbäddsstugor som kan bokas för 300 kr per natt. Vid Gårdsjön ligger "Sjöstugan" och "Viken". Vid Ängamossen ligger "Myren", och med vy över Närkeslätten ligger "Utsikten". "Lövnäs" är en större stuga med plats för upp till 10 personer. Den kostar 800 kr att boka.

Bokning

Boka gör man i kommunens bokningssystem.

Strövtåg i området

Under vintern har man härifrån nära till Kilsbergens skidspår. För att ansluta till spårsystemet följer man vägen som går väster om Gårdsjötorp ca 500 meter norrut.

Under resten av året kan man ta sig runt på flera fina stigslingor i området. Bland annat kan man gå en kortare sträcka över myren ner till den närmaste viken, eller en stig som startar strax bakom den mindre övernattningsstugan Brynet, som leder upp till naturreservatet Trolldalen.

Stigar för personer med rörelsenedsättning.
Vill du veta mer om tillgängligheten i området, se vår tillgänglighetsguide. (pdf, 10.6 MB)

Senast uppdaterad: 30 augusti 2019
Publicerad: 10 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?