Gårdsjötorp

Gårdsjötorp är en av de många gårdarna i Kilsbergen som togs ur bruk under 1940-50 talet. Åkrarna och ängarna planterades igen med gran på slutet av 1960-talet. Huvudbyggnaden eldades upp, och de andra byggnaderna fick förfalla.

Gårdsjötorp raststuga

Örebro kommun har nu återskapat den äldre gårdsmiljön med byggnader och öppna marker, ungefär som det såg ut under 1800-talet. Där den gamla huvudbyggnaden låg har nu byggts upp en större raststuga. Denna är öppen för besökare under helgerna.

Raststugans öppettider

Helger november t.o.m. mars kl. 10–15.
Helger april t.o.m. oktober kl. 10–18.

Bokning av stugan

På vardagar och helgkvällar går det boka stugan. Det finns även stugor att övernatta i som också går att boka. Boka gör man genom att kontakta stugvärd Leif Troeng på 019-21 13 93. 

Vi tar nu bara emot bokningar fram till 1 september. Vill du göra bokningar för hösten/vintern så kommer det gå att göra från och med den 15 augusti i kommunens bokningssystem.

Kostnad för att boka de olika byggnaderna

  • Storstugan, huvudbyggnaden, 1 000 kr.
  • Gammelstugan, timmerstuga med fyra bäddar och ett sovloft där flera kan övernatta, 600 kr.
  • Skogstorpet, två bäddar, 300 kr. I denna stuga får man ha med sig djur.
  • Ängstorpet, två bäddar, 300 kr.
  • Brynet, två bäddar, 300 kr.
  • Hela anläggningen, 2 000 kr.

På lite längre avstånd från gården finns också tvåbäddsstugor som kan bokas för 300 kr per natt. Vid Gårdsjön ligger "Sjöstugan" och "Viken". Vid Ängamossen ligger "Myren", och med vy över Närkeslätten ligger "Utsikten". "Lövnäs" är en större stuga med plats för upp till 10 personer. Den kostar 800 kr att boka.

Strövtåg i området

Under vintern har man härifrån nära till Kilsbergens skidspår. För att ansluta till spårsystemet följer man vägen som går väster om Gårdsjötorp ca 500 meter norrut.

Under resten av året kan man ta sig runt på flera fina stigslingor i området. Bland annat kan man gå en kortare sträcka över myren ner till den närmaste viken, eller en stig som startar strax bakom den mindre övernattningsstugan Brynet, som leder upp till naturreservatet Trolldalen.

Stigar för personer med rörelsenedsättning.
Vill du veta mer om tillgängligheten i området, se vår tillgänglighetsguide. (pdf, 10.6 MB)

Senast uppdaterad: 8 juli 2019
Publicerad: 10 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?