Gårdsjötorp

Gårdsjötorp är en av de många gårdarna i Kilsbergen som togs ur bruk under 1940-50 talet. Åkrarna och ängarna planterades igen med gran på slutet av 1960-talet. Huvud­byggnaden eldades upp, och de andra byggnaderna fick förfalla.

Örebro kommun har återskapat den äldre gårds­miljön med byggnader och öppna marker, ungefär som det såg ut under 1800-talet. Här finns nu en start­punkt för frilufts­liv i Kilsbergen, med bl.a. rast- och övernattnings­stugor.

Raststugorna är öppna

Våra raststugor är nu öppna, men tänk på att alltid följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så att trängsel inte uppstår.

orebro.se/coronavirus finns mer information om vad Örebro kommun gör för att begränsa smittspridningen av coronaviruset och vad du själv kan göra.

Karta och vägbeskrivning

På naturkartan.se kan du se bilder på Gårdsjötorp raststuga och var den och alla övernattningsstugor ligger. Du kan även se var det finns parkering, vandringsstigar, vindskydd med mera i närheten. Här finns även vägbeskrivning.

Raststugan

Stugan är öppen för besökare under helgerna. På vardagar och helgkvällar går det att boka stugan för 1 000 kr/dygn. Man får dock vara beredd på att de som bokat övernattnings­stugor även kan vilja ha tillgång till köket i rast­stugan.

Raststugans öppettider

Helger november t.o.m. mars kl. 10–15.
Helger april t.o.m. oktober kl. 10–18.

Övernattningsstugor

På gården finns stugor att boka för övernattning. Se priser per dygn nedan:

 • Gammelstugan, fyra bäddar, 600 kr.
 • Skogstorpet, två bäddar, 300 kr. I denna stuga får man ha med sig djur.
 • Ängstorpet, två bäddar, 300 kr.
 • Brynet, två bäddar, 300 kr.

På lite längre avstånd från gården finns också tvåbäddsstugor som kan bokas för 300 kr per natt. Vid Gårdsjön ligger "Sjötorpet" och "Viken". Vid Ängamossen ligger "Myren", och med vy över Närkeslätten ligger "Utsikten". "Lövnäs" är en större stuga med plats för upp till 10 personer. Den kostar 800 kr att boka.

Bokning och information

 • Boka via länken nedan, där skapar du ett eget konto.
 • Tryck sedan på knappen "Sök/Boka" i vänstra fältet.
 • Välj "Sök enstaka tid".
 • I rull-listen för anläggningar hittar du Gårdsjötorp.
 • Kryssa i ”Boka över dygnsgräns”.
 • Incheckningstid är kl. 15 och utcheckning kl. 14.
 • Du kommer att faktureras din vistelse i efter­hand.
 • Du behöver ha minst fem dagars fram­förhållning när du bokar.
 • Avbokning via länken nedan ska göras senast tio dagar innan bokad vistelse.

Strövtåg i området

Under vintern har man härifrån nära till Kilsbergens skidspår. För att ansluta till spårsystemet följer man vägen som går väster om Gårdsjötorp ca 500 meter norrut.

Under resten av året kan man ta sig runt på flera fina stigslingor i området. Bland annat kan man gå en kortare sträcka över myren ner till den närmaste viken, eller en stig som startar strax bakom den mindre övernattningsstugan Brynet, som leder upp till naturreservatet Trolldalen.

Gårdsjö raststuga

Man kan också ta en tur runt Gårdsjön, där det på nordvästra sidan finns en raststuga med härlig utsikt över sjön. På naturkartan.se kan du se bilder från Gårdsjö raststuga och var den ligger. Du kan även se var det finns parkering, vandringsstig med mera i närheten.

Tillgänglighet

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!