Telefonrådgivning för föräldrar

Välkommen att ringa föräldratelefonen för att prata med erfarna socialarbetare. För akut hjälp kvällar och helger kan du ringa till socialjouren.

Föräldratelefon 019-21 36 00

Behöver du någon att prata med om ditt barn eller tonåring?

På föräldratelefonen kan du rådgöra med erfarna socialarbetare. Föräldratelefonen riktar sig i första hand till dig som förälder eller annan vårdnadshavare som har barn upp till 18 år, och som känner oro eller har frågor kring din föräldraroll. Du kan även få information och hänvisning till andra som erbjuder stöd.

Vid behov kan vi erbjuda upp till fem rådgivande samtal. Samtalen kan vara stödjande, rådgivande och/eller förändringsinriktade. Du blir inte registrerad eller journalförd.

Telefonnummer

019-21 36 00.

Telefontider (helgfria dagar)

  • Måndag, onsdag, torsdag, fredag kl. 9–12.
  • Tisdagar kl. 13.30–16.30.

Övrig tid kan du lämna meddelande, så ringer vi upp inom tre arbetsdagar.

Kontakta oss via formulär

Du kan även kontakta oss genom att lämna ditt telefonnummer i formuläret nedan, så ringer vi upp dig inom tre arbetsdagar.
Information om behandling av personuppgifter

Socialnämnden behandlar dina personuppgifter i syfte att kunna kontakta dig för stöttning i föräldrarollen, med stöd av dataskyddsförordningen artikel 6.1e.

Mer information om Örebro kommuns behandling av personuppgifter.

Stöd kvällar och helger – socialjouren

För akut hjälp kvällar och helger, året om, ringer du socialjouren 019‑21 41 05. När socialjouren har stängt kan du vid akuta situationer/händelser nå personal i beredskap via SOS Alarm, 112. Se socialjourens öppettider.

Mer stöd för dig som är förälder

På sidan Stöd till dig som är förälder finns mer information om stöd till föräldrar och där kan du även ta del av en film om föräldrastöd.

Senast uppdaterad:

Publicerad: