Unga föräldrar

För dig som är eller ska bli ung förälder. Träffa andra, få råd och tips. Avgiftsfritt.

Öppettider

Välkommen till våra träffar på onsdagar kl. 11–15 på Baronbackarnas familjecentral. Både du och ditt barn ska vara helt friska när ni kommer till oss.

För unga föräldrar, 20 år eller yngre, som väntar barn eller redan har barn

Hos oss kan du som är, eller ska bli, förälder:

  • Träffa andra unga föräldrar såväl mammor som pappor, eventuellt för att lära känna varandra och hjälpas åt även utanför verksamheten.
  • Delta i förberedande föräldrautbildning när ni är gravida tillsammans med andra i samma ålder. Innehållet i kursen är detsamma som på mödravården, dock med några fler träffar.
  • Delta i babymassage. En i personalen är utbildad instruktör och lär ut massage som t.ex. hjälper bebisen vid magknip. Passar för de yngsta barnen cirka en till sex månader.
  • Få kunskap om barns utveckling och utvecklingsstödjande samspel ICDP, minst en kurs varje termin. Du går då i grupp tillsammans med andra som har barn i samma ålder. Start när barnet är cirka sex månader.
  • Få råd av varandra när det gäller aktuella tips när det gäller smarta bebisprylar.
  • Få stöd och vägledning när det gäller barns behov och annat allmänt livsstöd av personalen. T.ex. ekonomi, Försäkringskassan, barn som inte sover, sluta amma m.m. Funderingar kring stort och smått. Personalen har kunskap i en hel del frågor, annars hjälper vi dig med vart du ska vända dig.
  • Delta i olika aktiviteter och temakvällar. Deltagarna är med och formar aktiviteter och väljer ämnen som känns angelägna.
  • Få stöd och vägledning när det är dags att avsluta föräldraledigheten och börja med förskola, arbete eller studier.

Ingen anmälan, ingen avgift

Unga mammor och pappor är en öppen verksamhet. Det betyder att du inte behöver anmäla dig eller skriva in dig. Det kostar ingenting att besöka oss. Ibland förekommer en låg kostnad för vissa aktiviteter samt kostnad för lunch.

Kontakt

Besöksadress: Hjalmar Bergmans väg 50.

Det finns personal på plats alla vardagar, så prova gärna att ringa

076-551 30 25 eller 076-496 87 16.

Följ oss på Facebook för aktuell information!

Senast uppdaterad:

Publicerad: