Ta ett uppdrag

Det finns barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar behöver en hjälpande hand i sin vardag. Det kan handla om hjälp med privatekonomin, att ha en trygg vuxen förebild eller helt enkelt bara ha en vän att ta en fika med.

Illustration med flera personer i ett hem och texten "Vill du göra skillnad?".

Engagera dig på uppdrag av Örebro kommun

Cirka 1 500 personer engagerar sig på uppdrag av Örebro kommun. Det finns behov av fler personer och familjer som kan göra en insats genom att ge stöd och hjälp.

Aktuella uppdrag

Vi söker just nu ledsagare till en kille, snart 13 år gammal, på 10 timmar månaden

Som ledsagare innebär det att man följer med pojken på fritids och kulturaktiviteter. Pojken har ett stort intresse för olika spel, så som dataspel, Nintendo, Xbox med mera. Vi ser gärna att du som person känner dig bekväm med engelska, du behöver inte prata men behöver kunna förstå och kommunicera då pojken använder det dagligen.

Läs mer om uppdraget och fyll i intresseanmälan här.

Vi söker just nu flera avlösare till en kille på 14 år, cirka 85 timmar per månad

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med personer som har autism och som känner dig trygg i dig själv och kan vara tydlig. Som avlösare kommer du vara i pojkens hem och umgås för att ge föräldrarna avlastning. Han gillar att spela spel och att hålla på med sin Ipad. Vi önskar att du har tid och engagemang till att ställa upp på detta uppdrag!

Läs mer om uppdraget och fyll i intresseanmälan här.

Arabisktalande volontärer sökes

Vi söker flera volontärer som talar arabiska. Vi har några arabisktalande seniorer som önskar sällskap på promenader och till olika aktiviteter. Dag och tid går att anpassa.

Är du intresserad? Fyll i intresseanmälan och ange ref. nr. 2022:01 i fältet ”Övriga upplysningar”.

Läs mer om att vara volontär och fyll i intresseanmälan för uppdraget.

Volontärer sökes för besök hos seniorer i Adolfsberg, Gustavsvik, Mosjö, Täby och Mariebergområdet

Vi söker flera volontärer som är intresserade av att besöka eller ta promenader med några seniorer som bor i eget hem i dessa delar av Örebro. Dag och tid görs upp i samråd med den du besöker.

Är du intresserad? Fyll i intresseanmälan och ange ref. nr. 2022:02 i fältet ”Övriga upplysningar".

Läs mer om att vara volontär och fyll i intresseanmälan för uppdraget.

Volontärer sökes till Hagaskolan

Vi söker dig som vill göra en volontär­insats för barn och ungdomar. Uppdraget handlar om att fler vuxna ska vistas på skol­gården under raster eller finnas som läx­hjälpare efter skoltid. Vi har också behov av volontärer till den lovskola som arrangeras på höstlov, sportlov samt påsklov.

Genom att engagera dig som volontär på Hagaskolan, är du med och skapar goda relationer, ökar förståelsen mellan generationer och kulturer samt bidrar till en ökad trygghet och trivsel i skolmiljön. Alla insatser är lika värdefulla och du bidrar med den tid du kan.

Är du intresserad? Fyll i en intresseanmälan och ange ref. nr. 2022:03 i fältet "Övriga upplysningar”.

Läs mer om att vara volontär och fyll i intresseanmälan för uppdraget.

Familjehem till yngre barn 0–5 år

Vi söker just nu familjehem till flera barn i ålder 0–5 år. Vi söker er som inser att det krävs engagemang samt tålamod och är villiga att investera det, eftersom ni vet att er insats kan göra skillnad för livet. I uppdraget får ni stöd av socialtjänsten.

Läs mer om att vara familjehem och anmäl intresse för uppdraget.

Gode män och förvaltare

Just nu söker vi fler gode män och förvaltare. Vi kan erbjuda uppdrag utifrån dina erfarenheter och intressen.

Områden där det finns stora behov är:

  • Yngre person med autism/asperger som önskar bli mer självständiga från sina föräldrar.
  • Yngre och äldre som hamnat i svår ekonomisk situation.
  • Uppdrag där du företräder någon i ett arvskifte eller vid fastighetsförsäljning.
  • Akuta situationer där någon riskerar att bli vräkt från sin bostad.

Läs mer och anmäl intresse för uppdrag.

Familjehem till ungdomar

Har du och din familj erfarenhet av ungdomar och vill göra en insats i en ung människas liv? Vi söker just nu nio familjehem till unga i åldrarna 12–16 år. Vi behöver vuxna som kan vara trygga stöttepelare, som skapar förtroende och står kvar när det blir jobbigt.

Vi söker er som inser att det krävs engagemang, och är villiga att investera det, eftersom ni vet att er insats kan göra skillnad för livet. I uppdraget får ni stöd av Socialtjänsten.

Läs mer om att vara familjehem och anmäl intresse för uppdrag.

Jourhem för akuta placeringar

Vi söker familjer i närheten av Örebro med intresse och engagemang för barn i akut behov av trygghet, omsorg och stöd. Har du och din familj intresse och erfarenhet av barn och ungdomar? Är ni beredda att stå för trygghet, stabilitet och omsorg? Då kan vi erbjuda er att bli kontrakterat jourhem, där uppdraget är att ta emot barn och ungdomar för akuta, tillfälliga jourplaceringar. Som jourhem får ni handledning, stöd och utbildning för uppdraget samt möjlighet att ingå i team med andra jourhem.

Läs mer om att vara jourhem och anmäl intresse för uppdrag.

Kontaktfamilj sökes

Vi på LSS fritid söker just nu en familj på en eller flera trygga vuxna för som kan tänka sig att bli kontaktfamilj till en flicka på 9 år, 6 dygn i månaden. Flickan är en glad och sprallig tjej som har ett stort behov av förutsägbarhet och rutiner för att orka och må bra. Förslag på aktiviteter att göra tillsammans med flickan kan vara tex. pyssla, rita och pärla, med stöd.

Läs mer om uppdraget och anmäl intresse här.

Kontaktfamilj sökes

Vi söker en kontaktfamilj åt en kille på 11 år, 6 dygn i månaden. En kille som gillar djur och natur. Det går bra om det finns barn i familjen. Kontaktfamiljen fungerar som en möjlighet till avlastning för den egna familjen. Uppdraget kräver ett gott samarbete med föräldrarna.

Läs mer om uppdraget och anmäl intresse här.

Kan vem som helst ha ett uppdrag?

Att ha ett uppdrag är en ansvarsfull uppgift. Vi tar referenser på uppdragstagare för alla uppdrag. Olika uppdrag kräver olika förkunskaper, men intresse och engagemang räcker ofta långt. Och kom ihåg – du får alltid stöd i ditt uppdrag!

Ersättning

Som uppdragstagare får du en mindre ersättning i form av ett arvode, beroende på uppdragets art. Du ersätts också för vissa kostnader i samband med uppdraget, till exempel utlägg för biobesök, fika eller bussbiljetter.

Ta del av andras erfarenheter

På Socialstyrelsens webbplats mininsats.se kan du ta del av berättelser från olika uppdragstagare.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta $sitenamn

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

Teckenspråk: servicecenter@t-meeting.se