Fanjunkaren

Fanjunkaren ligger på gamla I3-området på Norr och är ett gruppboende för personer med psykiska funktionshinder med dubbeldiagnos. Det finns åtta lägenheter i huset, gemensamhetslokal, kök och tvättstuga. Personal finns tillgänglig dygnet runt. Fanjunkaren bedriver även individuellt boendestöd på andra boenden på Norr och i Vivalla/Lundby.

Boendemiljö

Vi har nära till Rynningeviken och motionsspår. Till stan tar det bara 15 minuter att gå eller cykla. Det finns även kiosk och affär i närheten.

Boendestöd

Boendestöd ges utifrån biståndsbeslut från biståndshandläggare. I boendestödet ingår alla vardagliga sysslor som exempelvis att städa, handla, laga mat, sysselsättning, hjälp till läkare och delaktighet i olika aktiviteter ute i samhället.

Vår målsättning

Personalen ger individuellt stöd utifrån varje brukares behov för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt i din vardag utifrån ditt funktionshinder och dina behov. Personalen gör tillsammans med brukaren en planering som ligger till grund för att hitta förutsättningarna för brukarens kortsiktiga och långsiktiga mål.

Fritidsaktiviteter

Vi jobbar med att brukarna ska ha en meningsfull fritid. Varje onsdagskväll har vi aktiviteter som brukarna själva har valt tillsammans med Åbylund. Vi åker även på säsongsbetonade aktiviteter som julbord, fiske, midsommarfirande, kräftskiva och badturer. Vissa fritidsaktivitet samordnas med andra enheter inom verksamheten.

Samverkan

Vi samverkar med olika aktörer utifrån brukarens behov och önskemål.

Besöksadress

Beväringsgatan 5

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!