Arbetsverksamheten – meningsfull sysselsättning för vuxna med psykisk funktionsnedsättning

Inom Arbetsverksamheten erbjuder vi olika aktiviteter för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Cykelverkstan

Är du intresserad av köpa cyklar från cykelverkstan vänligen kontakta oss på 019-21 12 79 för att boka tid.

Aktivitetsgrupper

Arbetsverksamheten erbjuder sysselsättning i grupp. De olika aktiviteterna finns inom; skapande, transport, cykelverkstad, montering– och förpackning av företagstjänster, utegrupp, promenadgrupp och dans för hälsa.

Vårt syfte är att erbjuda en strukturerad och meningsfylld sysselsättning med social samvaro. Vi har individuella planer utifrån deltagarnas behov och förutsättningar, som följs upp regelbundet.

Deltagare får möjlighet att träna på att passa tider, arbeta i grupp och fungera socialt. Arbetsverksamheten ligger på Skomaskinsgatan 6.

Öppettiderna för aktivitetsgrupper är:

  • måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 8.30–15
  • onsdag kl. 8.30–11.30.

Fika finns att köpa i verksamheten under dagen.

Kontinuerliga utflykter och friskvård

På fredagseftermiddagar erbjuder vi även olika utflykter och friskvårdsaktiviteter som våra deltagare kan välja att vara med på.

Vägar vidare

  • Studier med stöd – via vår arbetskonsulent finns det möjlighet att få stöd och hjälp för att börja studera.
  • Mot arbetsmarknad – arbetskonsulenten kan även informera om vilka vägar det finns för att få stöd ut mot arbetsmarknaden.
  • Extern plats – under 2020/2021 provar Arbetsverksamheten extern plats. Detta innebär att en deltagare kan prova på praktikplats på ett företag utan tidspress, med anpassningar och vid behov få stöd av instruktör. Deltagaren får arbetserfarenhet, referenser och kan bygga upp sitt självförtroende på en arbetsplats.

Kontakt

Adress

Skomaskinsgatan 6, Örebro.

Studiebesök

Är du intresserad och vill veta mer är du välkommen på ett studiebesök. Ring till 019-21 12 81, eller ring/sms:a till 076-551 11 80.

Vill du börja i Arbetsverksamheten?

För att börja i Arbetsverksamheten ska du kontakta LSS/SoL–handläggare inom socialpsykiatrin för att ansöka om biståndsbeslut för sysselsättning.

Senast uppdaterad:

Publicerad: