Prosan

Prosan ligger i Vivalla. Till serviceboendet hör det 14 stycken servicelägenheter med ett till två rum och kök eller kokvrå. Personal finns tillgänglig varje dag fram till kl. 15.30 efter det kopplas telefonen till Fanjunkarn. Där finns både kvälls- och nattpersonal som man kontaktar vid behov.

På Prosagatan finns en kontaktgrupp som har öppet kl. 8–13 på vardagar och 9.30–13 på lördagar. Söndagar stängt. Här träffas vi och umgås.

Boendemiljö

Från Prosan har vi nära till en affär och cirka 20 minuter in till stan med buss. Stora strövområden finns i närheten.

Boendestöd

Boendestöd ges utifrån biståndsbeslut från biståndshandläggare. I boendestödet ingår alla vardagliga sysslor som exempelvis städning, handling, matlagning, sysselsättning, hjälp till läkare och delaktighet i olika aktiviteter ute i samhället.

Fritidsaktiviteter

Vi ägnar oss åt säsongsbetonade aktiviteter som julbord, fiske, midsommarfirande, kräftskiva och bad. Vissa fritidsaktivitet gör vi ihop med andra enheter inom verksamheten.

Vår målsättning

Personalen ger ett individuellt stöd utifrån varje brukares behov för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån din funktionsnedsättning och dina behov. Personalen ger också boendestöd till personer på boenden i Vivalla och Lundby.

Samverkan

Vi samarbetar med olika aktörer utifrån brukarens behov och önskemål.

Besöksadress

Prosagatan 3

Senast uppdaterad: 16 maj 2017
Publicerad: 30 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?