Stadsparkens lekmiljöer

Stadsparken är en stor och härlig park som uppskattas av både stora och små. Det finns två vanliga lekplatser, trevliga lekmiljöer i Wadköping, och flera av de anlagda parkmiljöerna med planteringar och fontäner är spännande att utforska.

Ombyggnation

Stadsparkens lekplats byggs nu om i flera etapper, men en del av lekplatsen kommer att vara öppen under hela byggtiden. Det kommer bli generösa sand- och vattenlekmiljöer, samt lekhus inspirerade av ”Lilla Wadköping” med bland annat Kajsa Wargs stuga och en liten skola. Ombyggnationen beräknas vara klar hösten 2023.

Sprayparken och klätterställningen har färdigställts och öppnades under vecka 29.

Skytteparkens lekplats

Skytteparkens lekplats.

Lekplatsen

I Stadsparken finns en stor, traditionell lekplats. I en stor sandyta finns ett flertal lekredskap utställda. Här finns bland annat en stor och en liten klätterställning, vippgungor och lekredskap du kan snurra på, samt bebis- och vanliga gungor. I den gamla parkleken innanför staketet intill finns ytterligare gungor och klätterställning.

Den delen av stadsparken som ligger längst i öster heter Skytteparken. Här finns en annan traditionell lekplats med lekredskap. Den här lekplatsen har gummimatta som primärt fallskyddsmaterial och utrustningen består bland annat av en klätterställning i form av en båt, en rutschkana, gungbräda, sandlek och vanliga gungor.

I Wadköping finns spännande miljöer för barn.

Sprayparken

I juli 2023 öppnade Stadsparks spraypark – en typ av vattenlek med sprutande vatten från olika lekfulla duschar och fontäner, utan bassäng. Sprayparken har ersatt den plaskdammen som fanns i parken tidigare. Sprayparken är öppen varje dag mellan 7–22 under sommaren.

I närheten

Toaletter finns i Wadköping vid östra entrén och västra entrén. I Wadköping finns konsthantverkare, caféer och bageri, sommartid även glasscafé i parken. I Stadsparken finns en stadsträdgård, restaurang, butik och glasscafé.

Hitta hit

Stadsparken ligger nära centrum. Det är lätt att cykla till parken, cykelväg finns exempelvis från slottet.

Om du vill ta bussen kan du kliva av vid hållplatsen Skytteparken, Oskarstorget eller Hamnplan.

På Länstrafikens webbplats hittar du aktuella busstider och busshållplatser.

Parkering

Bilparkering finns vid Skyttegatan.

Fler lekplatser

På sidan lekplatser och lekmiljöer finns en lista med fler lekplatser.

Senast uppdaterad:
Publicerad: