Harald Aronssons park östra Rosta

I bostadsområdet Rosta i den västra delen av centrala Örebro finns två stora parker. Den östra parken heter Harald Aronssons park och här finns bland annat lekplatsen Sköldpaddsleken.

Sköldpaddsleken är en trevlig närlekplats som får skön skugga av lummiga lövträd på sommaren. I sandmiljön finns två fina sköldpadds-skulpturer som skapats av konstnärerna Jelena Rundqvist och Basem Zammam. I lekmiljön finns även gungor, en bred släntrutsch och ett lekkök.

På andra sidan av Harald Aronssons park finns en annan lekmiljö som är tänkt för mer fartfylld lek. Här har en grusplan byggts om för att passa yngre barn som lärt sig cykla och behöver öva sig på att klara av små utmaningar.

Stenmjölsgångar, träbryggor och några småkullar är inbäddade i en grön miljö där många buskar och blommor har planterats. Under 2021 kommer flera av stenmjölspartierna att asfalteras så att det även blir möjligt att åka kick-bike i den här miljön.

I parken finns även stora, öppna gräsytor och en liten pulkabacke. Det finns också en tennisplan på asfalt. Plaskdammsmiljön är avstängd i väntan på reparation eller utvecklingsåtgärder.

I närheten

I Rosta centrum finns matbutik och restaurang.

Hitta hit

Senast uppdaterad:
Publicerad: