Vivallakullens lekmiljöer

Vivallakullen ligger i Hjärstaskogen mellan bostadsområdena Vivalla och Nya Hjärsta. Här har en stor och spännande parkmiljö utvecklats som har något för alla.

Vid Vivallakullens södra fot finns en påkostad lekmiljö med en stor klätterställning av stockar, en extra hög gunga, lekhus och små rutschkanor. Uppe i backen står två ekorrar i trä av konstnär Anders Sunesson och ännu lite längre upp finns en lång rutschkana som bara passar för de våghalsiga.

De färgglada stolparna i sluttningen upp och lekkuberna ovanför utvecklades i ett forskningsprojekt tillsammans med bland annat KTH, men de väntar fortfarande på att få sin el inkopplad.

Du kan nå toppen av kullen via slingrande stenmjölsgångar på södra sluttningen eller från den långa trappan på norra sidan. På kullens topp finns ett konstverk: Äppletanke av Bigert och Bergström. Om det är mycket snö på vintern är Vivallakullen en av Örebros bästa pulkabackar.

I närheten

Nära lekplatsen på södra sidan av kullen finns även ett utegym och här finns också toaletter som är öppna året om. Grillplatser finns både ovanför lekplatsen och om du fortsätter längre söderut i skogen. Här kan du även promenera på stigarna och gångvägarna i Hjärstaskogen.

Hitta hit

Senast uppdaterad:
Publicerad: