Hjälmarviksparken

Hjälmarviksparken är en stor park i sydöstra Örebro. Här finns mycket att göra och upptäcka så ta med matsäck så att du kan stanna länge.

Hjälmarviksparken är ett spännande leklandskap, men här finns också trevliga promenadvägar och platser för träning och rekreation. I parken hittar du bland annat flera olika gungställningar, grillplats, en skogsdunge där det byggs många kojor, och en grön ”labyrint” där du kan leka jaga-lekar eller bara strosa omkring. Det finns också en ganska hög pulkabacke och en slags strandmiljö intill en damm.

Här finns flera platser för träning eller andra aktiviteter, som battleropes, slackline, en liten sand-bollplan och olika träningsredskap. För barn finns det många intressanta detaljer och platser att utforska. Det har planterats ett mycket stort antal nya buskar och träd i Hjälmarviksparken, bland annat många bärbuskar och fruktträd. Än så länge är de nya växterna små, men parken kommer bli lummigare för varje år som går.

I närheten

Hjälmarviksparken gränsar till naturreservatet Oset och Rynningeviken, där det bland annat finns trevliga promenadvägar och flera grill- och rastplatser.

Hitta hit

Hjälmarviksparken ligger bredvid förskolan Fiskgjusen. Om du tar bussen kan du gå av vid hållplats Holländargatan, men behöver sedan promenera cirka en kilometer. På Länstrafikens webbplats hittar du aktuella busstider och busshållplatser.

Bilparkering finns vid Sjölandsgatans norra ända (ca 300 meter från parken).

Senast uppdaterad:
Publicerad: