Eklundens lekmiljöer

Parken Eklunden ligger i villaområdet Sörby, bredvid den nybyggda Svealundsskolan. Arbetet med den nya skogsträdgården och leklandskapet blev klart 2021.

I parken Eklunden har ett nytt landskap byggts upp. Den tidigare platta parken har nu både pulkabacke och flera mindre kullar. På kullarna och runt om i parken har ett stort antal träd och buskar planterats. Det kommer ta några år innan de har hunnit växa till sig, och under de två första två åren kommer planteringarna att ha skyddsstaket runt sig.

Många av de nya buskarna och träden är bärbuskar och fruktträd, och tanken är att de här miljöerna ska utvecklas till en skogsträdgård där du så småningom kommer att kunna plocka och äta bär och frukt.

Eklunden har utvecklats som ett leklandskap. Nu finns det bland annat en dubbel linbana, en bred släntrutsch, en ny kompisgunga och en spännande liangunga i parken.

Det finns också en generös sandlekmiljö med vattenpump som har vatten på sommarhalvåret. Vattenpumpen och ett sandbord står vid en stenmjölsyta som gör att du kan nå dem även om du sitter i rullstol, men miljön ligger på en liten kulle och lutningarna på stenmjölsgångarna upp för slänten gör att du kan behöva hjälp av någon som skjuter på för att komma upp hit.

Du kan spela boll på grusplanen, och här finns också pingisbord. Mitt i parken finns en grill och bänkbord under ett tak.

I närheten

Ett par kvarter längre norrut ligger Idrottshuset, Eyrabadet och Behrn arena.

Hitta hit

Senast uppdaterad:
Publicerad: