Att vara avlösare

En avlösare är hemma hos en person med funktionsnedsättning ett antal timmar per månad, regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Det gör det möjligt för anhöriga att få tid till egna aktiviteter. Vanligtvis gäller uppdraget barn och ungdomar men du kan också vara avlösare till vuxna personer.

Avlösarservicen ges med hemmet som utgångspunkt, men avlösaren får lämna hemmet tillsammans med den funktionsnedsatta personen för att gå på promenad, till lekplatsen och liknande. I avlösarens uppdrag ingår inte att sköta andra barn i familjen, hushållsuppgifter eller att hämta och lämna barn på förskola eller skola.

Vi behöver fler avlösare

Vi söker ansvarsfulla vuxna som vill avlösa anhöriga till personer med funktions­nedsättning i deras hem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Framför allt är det viktigt att du har tid och engagemang för uppdraget.

Lämna gärna in en intresseanmält om att bli ledsagare. Om du blir aktuell för ett uppdrag så hör vi av oss.

Är du intresserad av något av våra aktuella uppdrag?

Avlösare sökes

Vi söker en kvinnlig avlösare 30 timmar i månaden i hemmet till en glad sjuårig pojke. Du behöver kunna vara lugn när det behövs och gärna ha lite erfarenhet av autism. Bra att kunna känna in barnets behov för att kunna skapa en trygg och god kontakt.

Behovet av avlastning är på eftermiddagar/kvällar och ibland även på helger.

Känner du dig nyfiken och intresserad hör gärna av dig till oss på 019-21 40 66 måndag–fredag mellan kl. 8–9.30 och kl. 13–14.30 eller mejla lss.fritid@orebro.se.

Är du intresserad? Fyll i formuläret högre upp på sidan så kontaktar vi dig.

Ersättning

Som avlösare har du ett uppdrag, du ersätts med timlön.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om uppdraget som avlösare kan du höra av dig till någon av våra administratörer som jobbar med dessa frågor: Adisa Memisevic, Basma Ibrahim, Camilla Thyresgård, Eva Lindström, Jennifer Wäpneborg, Jennifer Undestam och Linda Andersson.

Du når dem på 019-21 40 66, mån–fre kl. 8–9.30 och 13–14.30. Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda lss.fritid@orebro.se.

Behov av avlösare

Information för dig som vill ha avlösning i hemmet.

Senast uppdaterad:

Publicerad: