Att vara ledsagare

Ledsagning är till för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ägna sig åt fritids- och kulturaktiviteter. I arbetet ingår ingen omvårdnad, men ledsagaren bistår med den hjälp som kan behövas i samband med led­sagningen och som inte kan vänta.

Ledsagaren följer med en person med funktionsnedsättning på aktiviteter utanför hemmet. Det kan till exempel handla om att följa med på promenad, biobesök, bowling, bad, sportevenemang eller att gå på stan.

Arbetstiden styrs av brukarens behov och önskemål samt antalet timmar som är beviljade. Ledsagare har tystnadsplikt.

Vi behöver fler ledsagare

Vi söker dig som är ansvarsfulla och som vill följa med personer med funktions­nedsättning på fritids- och kulturaktiviteter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av människor med funktionsnedsättning. Framför allt är det viktigt att du har tid och engagemang för uppdraget.

Lämna gärna in en intresseanmälan om att bli ledsagare. Om du blir aktuell för ett uppdrag så hör vi av oss.

Ersättning

Som ledsagare har du ett uppdrag, du ersätts med timlön. Du blir också ersatt för de utlägg som du har i samband med ledsagningen.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om uppdraget som ledsagare kan du höra av dig till någon av våra administratörer som jobbar med dessa frågor: Adisa Memisevic, Basma Ibrahim, Camilla Thyresgård, Eva Lindström, Jennifer Undestam och Linda Andersson.

Du når dem på 019-21 40 66, måndag–fredag kl. 8.00–9.30 och 13.00–14.30. Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda lss.fritid@orebro.se.

Behov av ledsagare

Information för dig som vill ha ledsagning.

Senast uppdaterad:

Publicerad: