Att vara ledsagare

Ledsagning är till för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ägna sig åt fritids- och kulturaktiviteter. I arbetet ingår ingen omvårdnad, men ledsagaren bistår med den hjälp som kan behövas i samband med led­sagningen och som inte kan vänta.

Ledsagaren följer med en person med funktionsnedsättning på aktiviteter utanför hemmet. Det kan till exempel handla om att följa med på promenad, biobesök, bowling, bad, sportevenemang eller att gå på stan.

Arbetstiden styrs av brukarens behov och önskemål samt antalet timmar som är beviljade. Ledsagare har tystnadsplikt.

Är du intresserad av något av våra aktuella uppdrag?

Vi söker just nu ledsagare till en kille som är 12 snart 13 år, på 10 timmar månaden

Som ledsagare innebär det att man följer med pojken på fritids och kulturaktiviteter.

Pojken har ett stort intresse för olika spel, så som dataspel, Nintendo, Xbox mm.

Vi ser gärna att du som person känner dig bekväm med engelska, du behöver inte prata men behöver kunna förstå och kommunicera då pojken använder det dagligen.

Vi söker dig som främst har erfarenhet av att arbeta med personer som har autism sen tidigare och som känner sig trygg i sig själv och kan vara tydlig.

Vi önskar att du har tid och engagemang på att ställa upp på detta uppdrag. Arbetstiden och aktiviteter styrs av pojkens behov och önskemål, samt antal timmar som är beviljade och självklart i samråd med föräldrarna. Arbetstiden kan infalla på e.m./kvällar och helger.

Det krävs inte körkort eller bil i själva uppdraget. Men kan vara bra att ha för att ta sig till och från arbetsplatsen.

Känner du dig nyfiken och intresserad hör gärna av dig till oss på 019-21 40 66 måndag–fredag mellan kl. 8–9.30 och kl. 13–14.30 eller mejla lss.fritid@orebro.se.

Är du intresserad? Fyll i formuläret högre upp på sidan så kontaktar vi dig.

Vi behöver fler ledsagare

Vi söker ansvarsfulla vuxna som vill följa med personer med funktionsnedsättning på fritids- och kulturaktiviteter. Vi ser gärna att du har vårdutbildning eller erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Framför allt är det viktigt att du har tid och engagemang för uppdraget.

Vi försöker alltid matcha ledsagaren och personen med funktionsnedsättning så gott det går. Om du anmäler ditt intresse att bli ledsagare och det tar en tid tills vi kontaktar dig kan det bero på att vi för tillfället inte har behov av ledsagare med just din profil.

Ersättning

Som ledsagare har du ett uppdrag med timarvode. Du blir också ersatt för de utlägg som du har i samband med ledsagningen.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om uppdraget som ledsagare kan du höra av dig till någon av våra administratörer som jobbar med dessa frågor: Adisa Memisevic, Camilla Thyresgård, Eva Lindström, Jennifer Wäpneborg och Jennifer Undestam.

Du når dem på 019-21 40 66, måndag–fredag kl. 8.00–9.30 och 13.00–14.30. Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda lss.fritid@orebro.se.

Behov av ledsagare

Information för dig som vill ha ledsagning.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?