Adolfsbergshemmet

Adolfsbergshemmet ligger strax utanför Örebro centrum i ett grönskande område. I närheten finns avfart från motorvägen och vi har hållplats för både länsbuss och stadsbuss alldeles utanför. Mittemot finns vårdcentral, tandläkare och apotek. I närmiljön finns även Brunnsparken och en stor livsmedelsaffär. Mariebergs köpcentrum finns inte långt härifrån.

Adolfsbergshemmet, utifrån

Boendemiljö

Det finns 72 lägenheter fördelade på två huskroppar. Varje huskropp har en egen grönskande innergård med bland annat en fontän. Det finns åtta avdelningar på Adolfsbergshemmet, fyra har inriktningen vårdboende, en avdelning är gruppboende för personer med demenssjukdom och tre avdelningar är för äldre med psykiatrisk sjukdom.

Lägenheter

På varje avdelning finns det nio lägenheter. Samtliga lägenheter har ett pentry. Demensavdelningen har dinetter (ingen kokmöjlighet men kylskåp och vatten finns). Samtliga lägenheter har egen dusch och toalett. På varje avdelning finns det ett gemensamhets­utrymme i form av kök, matsal och allrum. I allrummet finns storbilds-TV och mediaspelare.

Hyran för lägenheterna är mellan 4 488 kronor och 4 824 kronor per månad samt 5 464 kronor per månad för dubbletterna.

Vår målsättning

Målet med vår verksamhet är att du som bor här ska känna dig delaktig och i en trygg och säker miljö få dina individuella vård- och omsorgsbehov tillgodosedda.

Samverkan

Samverkan är viktig och sker mellan dig som bor här, närstående och personal genom ankomstsamtal, kontaktpersoner, vårdplaneringar och anhörigträffar. Flera i personalgruppen är flerspråkiga.

Mat och måltider

På Adolfsbergshemmet lägger vi stor vikt vid måltiderna och serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika och mellanmål. Det finns även kvällsfika för den som vill ha. Måltiderna ingår i kostavgiften. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. Om du vill bjuda dina besökare på mat eller fika får du använda ditt eget kök och porslin.

I huset finns även Adolfsbergshemmets restaurang som är öppen måndag–fredag kl. 12–13.30. Om du som bor på Adolfbergshemmet vill äta din lunch i restaurangen, istället för på avdelningen, tillsammans med dina besökare går det bra. Meddela personalen på avdelningen i förväg. Övriga dagar går det att beställa lunch till dina besökande. Det finns teckenspråkskunnig personal på restaurangen.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Sjukvård

På Adolfsbergshemmet finns sjuksköterskor dagtid. På kvällar, helger och nätter servas boendet av sjuksköterskepatrull. Du som bor på Adolfbergshemmet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska, och läkare kan vid behov besöka dig i din lägenhet. Vi har också arbetsterapeuter och sjukgymnast som kan kopplas in vid behov.

Du har rätt till subventionerad tandvård och kostnadsfri tandvårdsundersökning en gång per år.

Aktiviteter

Kontaktpersonen har huvudansvaret för dina aktiviteter. Vi samarbetar med Adolfsbergskyrkan, volontärverksamheten och ideella föreningar. Vid högtider och andra tillfällen nyttjar vi även lokalerna i Adolfsbergshemmets restaurang.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in hos oss vill vi veta vem som hjälper dig med dina ekonomiska ärenden om du inte gör det själv. Du behöver en mindre summa pengar tillgänglig i lägenheten för att täcka läkarbesök eller andra liknande utgifter. Det finns ett värdeskåp i varje lägenhet där vi kan låsa in pengar, smycken och andra värdesaker.

Kontaktpersonen är ansvarig för redovisning av inköp till dig alternativt till din anhörige eller god man därför är det vi som ansvarar för nyckeln till värdeskåpet.

Övrigt

Önskar du hjälp med fotvård och hårvård så kan omvårdnadspersonalen bistå med information om hur du går tillväga och hjälp med kontakt. Kostnaden står du själv för.

Kontakt

Besöksadress

Lindhultsvägen 1, 702 97 Örebro.

Hitta till Adolfsbergshemmet med hjälp av karta.

Telefonnummer till avdelningarna

Adolfsbergshemmets restaurang, 019-21 19 94.

Administratörer

Enhetschefer

Senast uppdaterad:
Publicerad: