Stadsparkens lekplats

Stadsparkens lekplats är en spännande mötesplats och utflyktsmål i city med utrymme för fantasi och upptäckarglädje. Här finns tre olika leklandskap för olika åldrar: Lilla Wadköping, Sprayparken och det mer klassiska leklandskapet med gungor, linbanor och klätterställning.

Lilla Wadköping

Kliv in i annan tid. I Lilla Wadköping hittar du lekhus som är inspirerade av Wadköping med Cajsa Wargs stuga, boningshus, liten skola och ladugård. Här kan du leka i köken, ta hand om djuren i ladugården, leta efter mössen som gömmer sig eller undersöka var kycklingarna som rymt från hönsgården tagit vägen.

När du vill varva ner kan du för hand veva igång högtalaren och välja ett av de åtta ljudspåren med drängen och pigan som berättar om livet i Lilla Wadköping. Kanske blir du inspirerad att hjälpa dem med arbetet på gården.

Vattenlek

Var beredd på att bli blöt! Utmana dig i Sprayparken med en spektakulär vattenlek med flera fontäner och duschar som sprutar vatten på olika sätt. Sprayparken är öppen varje dag kl. 7–22 under sommaren. Den är nu öppen för sommaren 2024.

Vill du hålla dig mer torr kan du experimentera med vattnets flöde med hjälp av rännor och två pumpar i sand- och vattenleken bakom boningshuset i Lilla Wadköping. I den ena pumpas vattnet ut i en naturlik bäck. Med hjälp av fördämning kan du välja om vattnet ska samlas upp eller fortsätta ut i sanden. Den andra pumpen leder vattnet i två olika riktningar via trärännor ner i sanden där det blir ordentligt blött och kladdigt.

Klätterställning, linbana och gungor

Vill du att det kittlar i magen? Klättra i en klassisk klätterställning, känn farten i rutschkanorna, flyg fram i vår linbana och blicka ut över leklandskapet från någon av våra många gungor. Du missar väl inte att testa vår stora fågelbogunga?

Skytteparkens lekplats

Den delen av Stadsparken som ligger längst i öster heter Skytteparken. Här finns en annan traditionell lekplats med lekredskap. Den här lekplatsen har gummimatta som primärt fallskyddsmaterial och utrustningen består bland annat av en klätterställning i form av en båt, en rutschkana, gungbräda, sandlek och vanliga gungor.

Skytteparkens lekplats

Skytteparkens lekplats.

I närheten

Toaletter finns i Wadköping vid östra entrén och västra entrén. I Wadköping finns konsthantverkare, caféer och bageri, sommartid även glasscafé i parken. I Wadköping finns även spännande miljöer för barn.

I Stadsparken finns en stadsträdgård, restaurang, butik och glasscafé.

Hitta hit

Stadsparken ligger nära centrum. Det är lätt att cykla till parken, cykelväg finns exempelvis från slottet.

Om du vill ta bussen kan du kliva av vid hållplatsen Skytteparken, Oskarstorget eller Hamnplan.

På Länstrafikens webbplats hittar du aktuella busstider och busshållplatser.

Parkering

Bilparkering finns vid Skyttegatan.

Fler lekplatser

På sidan lekplatser och lekmiljöer finns en lista med fler lekplatser.

Senast uppdaterad:
Publicerad: