Backagården

Backagården ligger i det expansiva Ladugårdsängen med närhet till grönområden, golfbana och city.

Backagården, utifrån

Boendemiljö

Här finns 36 lägenheter fördelade på fyra avdelningar (en avdelning vårdboende, två avdelningar gruppboende demens och en avdelning vårdboende demens). Vi har också ett övernattningsrum för anhöriga och det finns möjlighet till förvaring på ett vindsförråd.

Lägenheterna

De stora och ljusa lägenheterna består av ett eller två rum med pentry samt en rymlig toalett. Dessutom finns gemensamhetsutrymmen som kök, allrum och spa-rum (på en avdelning).

Alla avdelningar har balkong och vi har tillgång till en liten trädgård på baksidan.

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Verksamheten drivs av Örebro kommun och hyresvärd är SHG seniorboende.

Våra mål

Vi strävar efter att ge en trygg och säker vård med individen i centrum. Här är det du som bor här som själv styr vilken omvårdnad som ges.

Samverkan

Vi främjar samverkan mellan dig som bor här, anhöriga och personalen genom att du har en till två kontaktpersoner i personalgruppen som företräder dig och hjälper dina anhöriga. Vi kallar också till regelbundna vårdplaneringar och träffas under trevliga former vid anhörigträffar.

Mat och måltider

Vi serverar frukost, lunch och middag och däremellan tar vi små kaffestunder. Maten kommer från köket på Adolfsbergshemmet och är mycket smaklig. Alla måltider ingår i kostavgiften.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Du som bor här får en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterskorna finns här dagtid sju dagar i veckan. Vi bemannas även av egna sköterskor alla kvällar (i samarbete med Ängens vård- och omsorgsboende). Vi har en läkare som kommer till oss en gång i veckan samt en arbetsterapeut som är stationerad här tre gånger i veckan. Dessutom har vi tillgång till sjukgymnast vid behov.

Alla boende har dessutom rätt till hembesök från en tandhygienist en gång per år och subventionerad tandvård.

Aktiviteter

Varje vardag är en ur personalgruppen "pensionärsvärd" och ordnar aktiviteter anpassad efter individ. Det kan till exempel vara promenad, gymnastik, sångstund, lättare bollspel eller sällskapsspel. På en våning finns ett spa-rum som du kan boka för bad, hårvård eller bara lugn och ro en stund. Två gånger i månaden har vi andakt.

Städ och tvätt

Städning och tvätt sköts av kontaktpersonerna.

Pengar och värdesaker

Du behöver ha tillgång till en mindre summa kontanter för att täcka kostnader för t.ex. hår- och fotvård. Dessa pengar, och eventuella värdesaker, kan du förvara i värdeskåp i lägenheten.

Övrigt

Fotvårdsspecialisten gör regelbundet hembesök hos oss. Det finns två frisersalonger i området. Ladugårdsängen tillhör Ängens vårdcentral och Adolfsbergs folktandvård.

Kontakt

Besöksadress

Loggatan 1, 702 26 Örebro.

Hitta till Backagården med hjälp av karta.

Telefonnummer

Sjuksköterskor

Arbetsterapeut

Gemensam nattelefon kl. 21–07

Enhetschef

Mariah Molani, 019-21 47 30, mariah.molani@orebro.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?