Rostahemmet

Rostahemmet är beläget på väster i Örebro, lika nära de centrala delarna av staden, som de vackra natur- och kulturområden som finns vid Svartåns stränder.

Rostahemmet

Boendemiljö

På Rostahemmet finns vård– och omsorgsboende, gruppboende samt vård– och omsorgsboende för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna

Lägenheterna är fräscha en– eller tvårummare med badrum och flertalet har också eget kök, samt vissa altan eller balkong. På varje våning finns matsal med varm och trivsam atmosfär.

Vår målsättning

Vår verksamhets idé är att du som bor på Rostahemmet får leva ditt liv som du vill utifrån bakgrund, nutid, framtid genom att vi lyssnar till dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Vår erfarna personal arbetar med respekt, glädje och tålamod för en trygg, säker och meningsfull vård och omsorg.

Mat och måltider

På Rostahemmet lägger vi stor vikt vid måltiderna och serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Huvudmålen, lunch och kvällsmål, tillagas i Rostahemmets egna tillagningskök. Vi bakar ofta vårt eget kaffebröd tillsammans på våningarna. Även nattetid finns möjlighet till mellanmål om man så önskar.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

På Rostahemmet finns alltid en sjuksköterska på dagtid, kvällarna delas mellan Rostahemmets sjuksköterskor och Vintrosahemmets sjuksköterskor. Läkaren kommer till Rostahemmet två gånger i veckan och gör hembesök vid behov. Rostahemmet har också arbetsterapeut i huset och sjukgymnast som kommer två gånger i veckan.

Alla boende har rätt till subventionerad tandvård och kostnadsfri tandvårds­undersökning en gång per år.

Socialt innehåll

På Rostahemmet planeras och anordnas både individuella aktiviteter och gruppaktiviteter som promenader, utevistelse, tipspromenader, kortspel, utflykter och olika studiecirklar utifrån intresse samt caféverksamhet som bedrivs utomhus när vädret tillåter. Kyrkan anordnar gudstjänst en gång i veckan.

Övrigt

Frisör och fotvård finns på plats på Rostahemmet.

Allmänna fakta

Antal lägenheter: 92 st.
Antal lägenheter per våning: 8–10 st.

Kontakt

Besöksadress

Rostagatan 34, 703 41 Örebro.

Hitta till Rostahemmet med hjälp av karta.

Enhetschefer

Arbetsterapeuter

Telefonnummer

Öppettider

  • Öppettider för varje våning är kl. 07–21.
  • Kl. 21–07 finns nattpersonalen på 070-574 62 69.
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?