Trädgårdarna

Trädgårdarna är beläget i nordvästra Örebro med bra bussförbindelse och cykelvägar från centrum. I vår utemiljö finns härliga atriumgårdar, där man kan möta årstiderna.

Trädgårdarna, utifrån

Boendemiljö

Som hyresgäst kan man vara med och så och skörda, eller bara njuta av omgivningarna. I en härlig grannsämja är våra trädgårdar en arena för festligheter och samvaro. Vi har även en fin vinterträdgård.

Intill boendet finns Boglundsängens naturreservat med fina promenadstråk.

På Trädgårdarna finns 56 lägenheter, fördelade på sju enheter. På nedre plan finns tre enheter för personer med demenssjukdom, och på övre plan finns fyra vårdboendeenheter. Trädgårdarna är ett rökfritt boende och miljö. Det innebär att varken hyresgäster, personal eller besökare får röka i huset eller på fastighetens mark.

Lägenheter

Varje lägenhet är 35 kvadratmeter och består av ett rum med pentry, ett stort badrum, fransk balkong och ett litet lägenhetsförråd. Lägenheten är utrustad med elmanövrerad säng, sängbord och egen tvättmaskin.

På varje enhet finns en matsal och ett tv-rum där man kan umgås i en trivsam atmosfär. Vart man än befinner sig på Trädgårdarna så har man närhet till vacker utemiljö och huset har en genomtänkt design för att möta olika människors behov. Här finns ett utvecklat larmsystem som kan anpassas efter olika individers behov.

Vår målsättning

Att få vård, stöd och hjälp är bara en del av den enskildes liv. De som bor på Trädgårdarna ska uppleva att de lever livet på sina villkor. Här har man sitt hem, man går hemifrån för att delta i aktiviteter eller samvaro när man så vill. Här finns små och stora mötesplatser i hus och trädgård.

Vår målsättning är att bidra till en meningsfull vardag som hyresgästerna tycker är värd att satsa tid och engagemang på.

Vårt uppdrag är att bidra till en trygghetsskapande och identitetsstödjande vardag för våra hyresgäster. Vårt förhållningssätt är en personcentrerad vård och omsorg, vilket innebär att vi jobbar i partnerskap med varje hyresgäst. Den enskildes berättelse, motivation och resurser är vår utgångspunkt för att tillsammans planera och utföra en individuell vård och omsorg.

Mat och måltider

Måltiderna utgör en viktig del av dagen, vi serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Man väljer om man vill inta måltiden med andra eller enskilt i din lägenhet. Vi gör skillnad på vardag och helg. Vid storhelgerna dukas det extra fint för att alla ska känna det lilla extra. Det bjuds ofta på hembakat. Anhöriga är alltid välkomna i gemenskapen. Hyresgäster och anhöriga har även möjlighet att brygga kaffe i lägenheten, där det även finns kylskåp för förvaring av dryck och livsmedel. Under 2017 kommer en restaurang öppnas i huset.

Matsedel

Menyn visar nuvarande vecka högst upp. Vill du se fler veckor klicka på pilarna högst upp till höger på menysidan.

Matsedel för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Hälso- och sjukvård

På Trädgårdarna finns sjuksköterskor och arbetsterapeut som bistår den enskilde med kunskap och stöd utifrån den enskildes hälsa.

Trädgårdarna är bemannat med omvårdnadspersonal dygnet runt. Sjuksköterskor finns dag, kväll och arbetsterapeut dagtid vardagar. Under nätter finns tillgång till en sjuksköterskepatrull som alltid går att nå. Trädgårdarna har ett utvecklat samarbete med Vivalla vårdcentral och har därifrån tillgång till läkare och sjukgymnast.

Alla hyresgäster har rätt till hembesök från en tandhygienist en gång per år och subventionerad tandvård.

Samverkan

Som hyresgäst på Trädgårdarna är man en viktig resurs och är medansvarig i att utveckla innehållet i verksamheten. Det sker i det vardagliga mötet men även genom strukturerade samtal tillsammans med den enskildes team: kontaktpersonen, omvårdnadsansvarig sjuksköterska och arbetsterapeut.

Ett hyresgästråd finns för dem som bor på Trädgårdarna, rådet träffas fyra gånger per år. Anhörigträffar erbjuds två gånger per år med olika teman efter önskemål.

Pengar och värdesaker

När man flyttar in till oss vill vi veta om man har hjälp med ekonomiska ärenden.

En mindre summa kontanter bör finnas tillgänglig för utgifter till fot- och hårvård m.m. För att verksamheten ska kunna ansvara för den enskildes medel så får dessa högst uppgå till 1 500 kronor. Pengarna förvaras i ett värdeskåp i hyresgästens lägenhet.

Övrigt

Alla hyresgäster får vid ankomsten en inflyttningsmapp med information.

Kontakt

Adress

Hedgatan 55
703 74 Örebro

Hitta till Trädgårdarna med hjälp av karta.

Kontaktuppgifter

Enhetschef Linda Carlsson, 019-21 49 33, linda.carlsson@orebro.se

Enhetschef Malin Duckert Ek, 019-21 66 93, malin.duckert.ek@orebro.se

Enhetschef Kristin Lundgren, 019-21 25 01, kristin.lundgren@orebro.se

Administrativ assistent Carola Rosander, 019-21 64 78, carola.rosander@orebro.se

1 A, 019-21 41 78
1 B, 019-21 41 79
1 C, 019-21 41 80
2 A, 019-21 41 81
2 B, 019-21 41 83
2 C, 019-21 41 84
2 D, 019-21 41 86

Kl. 22–7: 019-21 41 80

Senast uppdaterad: 23 mars 2018
Publicerad: 29 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?