Hagagården

Hagagården är ett vård- och omsorgsboende och demensboende som ligger i Glanshammar.

Hagagården, utifrån

Information till dig som anhörig med närstående på vård- och omsorgsboende

Aktuell information

För dig som vill ha videosamtal med närstående på vård- och omsorgsboende – här finns en guide som visar hur du kommer igång med videosamtal.

Besök på vård- och omsorgsboende

Regeringen har beslutat att det tillfälliga besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden tas bort från och med 1 oktober 2020. Trots att besöksförbudet hävs, finns ett antal rekommendationer du som anhörig behöver följa om du gör ett besök på våra boenden i Örebro kommun.

  • Stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.
  • Personer över 70 år och andra riskgrupper bör begränsa sina fysiska kontakter.
  • Tänk på att ha en god handhygien inför, under och efter besöket.
  • Alla besök ska bokas i förväg – kontakta det aktuella boendet.
  • Besök sker i hyresgästens lägenhet eller utomhus, inte i allmänna utrymmen på boendet. Antalet besökare som kan komma samtidigt kan variera, eftersom det måste finnas möjlighet att hålla avstånd under besöket. Detta stäms av med personalen på det aktuella boendet. För besök i hyresgästens lägenhet rekommenderas en liten krets där avstånd är möjligt.
  • Vid besöket tar personalen emot dig på eller utanför avdelningen. Där kommer du att få information om vilka rutiner som gäller på just det boendet, till exempel var det finns handsprit. Personalen kommer även att ställa några frågor till dig för att kontrollera att du inte har symtom på covid-19.
  • Besökare, hyresgäst som får besök samt personal ska hålla ett säkert avstånd till varandra på minst 1,5–2 meter.
  • Det går bra att ta med till exempel fika, presenter eller blommor.

Varje boende har lokala besöksrutiner, vilket betyder att besöksrutinerna kan skilja sig något mellan olika boenden. Lokala besöksrutiner kan komma att ändras vid eventuella smittutbrott.

Välkommen att höra av dig till aktuellt boende om du har frågor, eller om du vill boka ett besök!

Här finns mer information med anledning av coronaviruset.

Vi ställer om till mer utomhusaktivitet

Besök av volontärer och anordnade kulturarrangemang inomhus är inställda vid vård- och omsorgsboenden tills vidare. Vi ställer om till mer utomhusaktivitet!

Boendemiljö

Hagagården ligger i idylliska Glanshammar cirka 1,5 mil norr om Örebro. I närheten ligger Hjälmaren med det vackra Ässundet. Boendet har 32 platser varav 19 för personer med demensdiagnos.

Lägenheterna

Varje lägenhet har ett pentry och egen toalett med dusch. På avdelningarna finns gemensamhetsutrymme med kök och allrum. Mellan husen finns en stor gemensam trädgård samt en atriumgård på avdelningen Lugnet.

Här kan du se på ritningar över äldreboendet Hagagården

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Se panoramabilder från Hagagården

Vår målsättning

Vi på Hagagården vill ge äldre med omfattande vårdbehov ett boende i en trygg miljö. Vi vill ge en personlig och professionell omsorg baserad på individuella vård- och omsorgsplaner med förebyggande och rehabiliterande inriktning.

Kontaktmannaskap

När du flyttar in på Hagagården får du en kontaktperson som ansvarar för att det, tillsammans med dig och/eller din anhöriga, upprättas en individuell vård- och omsorgsplan för dig. Du gör en veckoplanering tillsammans med din kontaktperson där ni planerar en del av veckans aktiviteter såsom dusch, städ och utevistelse, inköp etc. Även om kontaktpersonen inte är på plats garanterar vi att du får samma goda omvårdnad av hans/hennes ersättare.

Mat och måltider

Hagagården har eget kök där vi lagar all mat. I kostavgiften ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmål och kvällsfika för den som önskar. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. Om du vill bjuda dina besökare på mat och fika, får du använda ditt eget kök och porslin.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Det finns tre omvårdnadsansvariga sjuksköterskor på Hagagården. En sjuksköterskegrupp servar oss under kvällar, helger och nätter. Läkarrond sker varje vecka och en arbetsterapeut finns på plats måndag–fredag. Sjukgymnast kopplas in vid behov. Alla boende har rätt till subventionerad tandvård och kostnadsfri tandvårdsundersökning en gång om året.

Aktiviteter

Kontaktpersonerna har huvudansvaret för aktiviteterna. Hagagården har ett nära samarbete med Glanshammars äldreråd som ordnar någon typ av underhållning eller aktivitet minst en gång per månad.

Städning och tvätt

Din lägenhet städas minst var tredje vecka. Vi tar hand om din tvätt i vår gemensamma tvättstuga på avdelningen. Vi vill gärna att du märker dina kläder.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in till oss vill vi veta vem som hjälper dig med dina ekonomiska ärenden. Vi önskar att du inte förvarar värdesaker hos oss. För oförutsedda kostnader och mindre inköp tar vi hand om och ansvarar för max 1 500 kronor som förvaras i ett värdeskåp i din lägenhet.

Övrigt

Frisör och fotvårdsspecialist utför arbete på Hagagården efter beställning. Din kontaktperson ser till att boka tid efter dina önskemål.

Välkommen till oss på Hagagården, vi lovar att göra allt för att du ska trivas hos oss!

Kontakt

Besöksadress

Gamla Arbogavägen 17, Glanshammar.

Telefonnummer

Avdelningar

Enhetschefer

Hitta till Hagagården med hjälp av karta.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!