Pressträffar och pressinformation om kommunens arbete kring corona­viruset

Här kan du ta del av pressträffar och andra typer av pressinformation som rör kommunens arbete kring coronaviruset.

Aktuell pressinformation

9 november: flexibel distansundervisning även för gymnasiets årskurs 1

Från och med måndagen den 16 november får även gymnasiets årskurs 1 flexibel distansundervisning i de kommunala skolorna i Örebro.

I en intervju från Rådhuset idag diskuterar gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola situationen, utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun och vädjar om vårdnadshavarnas hjälp för att begränsa smittspridningen. Mokhtar Bennis berättar också mer om beslutet om distansundervisningen. Ta del av intervjun nedan!

Katarina Arkehag, förvaltningschef Förskola Skola, 019-21 14 06.
Mokhtar Bennis, gymnasiechef Örebro kommun, 019-21 59 30.

Följ pressträffen i direktsändning

Nästa pressträff hålls onsdag 10 juni kl. 13 i Örebro Rådhus, Drottninggatan 9, Sessionssalen.

Här kommer det att finnas en länk till direktsändningen när pressträffen närmar sig.

Se tidigare pressträffar

Under våren och början av sommaren anordnade Örebro kommun löpande pressträffar om kommunens arbete kring det nya coronaviruset. Här kan du ta del av pressträffarna i efterhand.

På pressträffarna berättade vi om nuläget och hur kommunen arbetar för att säkra stödet till våra medborgare och begränsa smittspridning. På plats fanns representanter från flera kommunala nyckelverksamheter.

Sändningarna är teckenspråkstolkade och textade.

Medverkande och ämnen

• Anne Andersson, kommundirektör.
  • Annika Roman, förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen, om nuläget inom Vård- och omsorgsförvaltningen.
  • Göran Dahlén, näringslivsdirektör, om insatser för utbildning, arbetsmarknad och företag.
  • Nima Poushin, förvaltningschef för Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete, om insatser för utbildning, arbetsmarknad och företag.
  • Göran Lunander, VD för Futurum.

Medverkande och ämnen, 13 maj

Medverkande och ämnen, 29 april

Medverkande och ämnen, 22 april

Medverkande och ämnen, 8 april

Medverkande och ämnen, 26 mars

Medverkande och ämnen, 18 mars

• Per-Åke Sörman (C), vice ordförande kommunstyrelsen, inledning.
  • Anne Andersson, kommundirektör, inledning.
  • Helena Gullberg, stabschef, om stabens arbete.
  • Margareta Borg, förvaltningschef förskola och skola, om nuläget inom förskola och skola.
  • Nima Poushin, förvaltningschef för utbildning, försörjning och arbete, om distansundervisning inom gymnasieskolan och Komvux.
  • Annika Roman, förvaltningschef vård och omsorg, om nuläget inom vård- och omsorgs­förvaltningen.
  • Johanna Viberg, förvaltningschef förvaltningen för sociala insatser, om nuläget inom förvaltningen för sociala insatser.

Alla kommunens pressmeddelanden finns i Örebro kommuns pressrum hos Mynewsdesk.

orebro.se/coronavirus finns mer information om kommunens arbete kring coronaviruset.

Senast uppdaterad: 9 november 2020
Publicerad: 31 mars 2020