Pressträffar om kommunens arbete kring corona­viruset

Örebro kommun anordnar löpande pressträffar om kommunens arbete kring det nya coronaviruset. Här kan du ta del av pressträffarna live eller i efterhand.

På pressträffarna berättar vi om nuläget och hur kommunen arbetar för att säkra stödet till våra medborgare och begränsa smittspridning. På plats finns representanter från flera kommunala nyckelverksamheter.

Sändningarna teckentolkas på plats och textas i efterhand.

Följ pressträffen i direktsändning

Nästa pressträff hålls onsdag 10 juni kl. 13 i Örebro Rådhus, Drottninggatan 9, Sessionssalen.

Här kommer det att finnas en länk till direktsändningen när pressträffen närmar sig.

Se tidigare pressträffar

Pressträff 10 juni

Medverkande och ämnen

• Anne Andersson, kommundirektör.
  • Annika Roman, förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen, om nuläget inom Vård- och omsorgsförvaltningen.
  • Göran Dahlén, näringslivsdirektör, om insatser för utbildning, arbetsmarknad och företag.
  • Nima Poushin, förvaltningschef för Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete, om insatser för utbildning, arbetsmarknad och företag.
  • Göran Lunander, VD för Futurum.
Pressträff 27 maj

Pressträff 13 maj

Medverkande och ämnen, 13 maj

Pressträff 6 maj

Pressträff 29 april

Medverkande och ämnen, 29 april

Pressträff 22 april

Medverkande och ämnen, 22 april

Pressträff 8 april

Medverkande och ämnen, 8 april

Pressträff 26 mars

Medverkande och ämnen, 26 mars

Pressträff 18 mars

Medverkande och ämnen, 18 mars

• Per-Åke Sörman (C), vice ordförande kommunstyrelsen, inledning.
  • Anne Andersson, kommundirektör, inledning.
  • Helena Gullberg, stabschef, om stabens arbete.
  • Margareta Borg, förvaltningschef förskola och skola, om nuläget inom förskola och skola.
  • Nima Poushin, förvaltningschef för utbildning, försörjning och arbete, om distansundervisning inom gymnasieskolan och Komvux.
  • Annika Roman, förvaltningschef vård och omsorg, om nuläget inom vård- och omsorgs­förvaltningen.
  • Johanna Viberg, förvaltningschef förvaltningen för sociala insatser, om nuläget inom förvaltningen för sociala insatser.
Senast uppdaterad: 26 juni 2020
Publicerad: 31 mars 2020