Pressträffar om kommunens arbete kring corona­viruset

Örebro kommun anordnar löpande pressträffar om kommunens arbete kring det nya coronaviruset. Här kan du ta del av pressträffarna live eller i efterhand.

På pressträffarna berättar vi om nuläget och hur kommunen arbetar för att säkra stödet till våra medborgare och begränsa smittspridning. På plats finns representanter från flera kommunala nyckelverksamheter.

Sändningarna teckentolkas på plats och textas i efterhand.

Följ pressträffen i direktsändning

Det är inte ännu bestämt när nästa pressträff hålls.

Nästa pressträff hålls preliminärt onsdag 10 juni kl. 13 i Örebro Rådhus, Drottninggatan 9, Sessionssalen.

Medverkande och ämnen:

Här kommer det att finnas en länk till direktsändningen när pressträffen närmar sig.

Se tidigare pressträffar

Pressträff 27 maj

Medverkande och ämnen

Pressträff 13 maj

Medverkande och ämnen, 13 maj

Pressträff 6 maj

Se pressträff från 6 maj.

Medverkande och ämnen

Pressträff 29 april

Medverkande och ämnen, 29 april

Pressträff 22 april

Medverkande och ämnen, 22 april

Pressträff 8 april

Medverkande och ämnen, 8 april

Pressträff 26 mars

Medverkande och ämnen, 26 mars

Pressträff 18 mars

Medverkande och ämnen, 18 mars

• Per-Åke Sörman (C), vice ordförande kommunstyrelsen, inledning.
  • Anne Andersson, kommundirektör, inledning.
  • Helena Gullberg, stabschef, om stabens arbete.
  • Margareta Borg, förvaltningschef förskola och skola, om nuläget inom förskola och skola.
  • Nima Poushin, förvaltningschef för utbildning, försörjning och arbete, om distansundervisning inom gymnasieskolan och Komvux.
  • Annika Roman, förvaltningschef vård och omsorg, om nuläget inom vård- och omsorgs­förvaltningen.
  • Johanna Viberg, förvaltningschef förvaltningen för sociala insatser, om nuläget inom förvaltningen för sociala insatser.
Senast uppdaterad: 4 juni 2020
Publicerad: 31 mars 2020