Information med anledning av coronaviruset – för föreningslivet

Föreningslivet påverkas på många olika sätt med anledning av coronaviruset. Samtidigt är det viktigt att så långt det är möjligt fortsätta bedriva aktiviteter inom idrott och kultur- och föreningslivet, som är en trygghetsfaktor för många barn och ungdomar. Följ Folkhälso­myndighetens rekommendationer och informera gärna era medlemmar om hur vi tillsammans kan minska smittspridningen.

Restriktioner tas bort 9 februari

Från och med den 9 februari tas de flesta pandemirestriktioner och allmänna råd bort. Det gäller bland annat råd kring cuper och läger inomhus.

Regeringen häver även deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, mässor och privata sammankomster.

Mer information om avvecklingen av restriktioner finns på folkhalsomyndigheten.se.

Material att sprida till era medlemmar

Dela gärna ut foldrar och sätt upp affischer på olika språk i era lokaler för att informera om hur vi tillsammans kan begränsa smittspridningen.

Informationsmaterial för utskrift

Affisch "Att hålla avstånd är att visa omtanke" på fyra språk: svenska, engelska, arabiska och somaliska. Pdf, 229.7 kB.

Folkhälsomyndighetens informationsmaterial på svenska och andra språk.

Filmer

På 1177 vårdguiden finns filmer och information på olika språk om hur man kan hjälpa till att minska smittspridningen av coronaviruset.

Information på teckenspråk

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?