Fantasia

Fantasia är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär bland annat att barnen i projektform får undersöka och utforska sina tankar, idéer och intressen. Dans, foto, lera, film, måla, bygg och konstruktion är en del av de uttryckssätt barnen ges möjlighet att utforska.

Förskolan Fantasia ingår i intraprenaden Varberga förskolor.

Avdelningar

Fantasia består av fem avdelningar i två hus. I det ena huset finns avdelningarna Glimma och Tindra med de yngsta barnen. I det andra huset finns avdelningarna Vindleken, Silvermånen och Himlahavet med barn tre till fem år.

Inriktningar

På Fantasia ligger fokus på barnens fantasi och kreativitet. Vi har två ateljéer som är anpassade för olika åldrar. Barnen har tillgång till en mängd olika material att skapa med, både inne och ute.

Vi arbetar dagligen i smågrupper där barnen lär sig av varandras idéer och utvecklas tillsammans. Vi arbetar med temat ”Livet i närmiljön” där barnen utforskar växter och djur i närområdet.

Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna vilket gör att alla barn och pedagoger känner varandra. Barnen får också möjlighet att mötas över åldrarna och att lära av varandra.

Fantasia ligger ett stenkast från den nyrenoverade Varbergaparken och Varbergaskogen som vi ofta besöker.

Hela familjen bjuds fler gånger per år in till familjemöten då bland annat barnen visar upp sitt arbete under året.

Vårterminen avslutas med en sommarfest där familjer och pedagoger kan mötas och vi tackar av blivande skolbarn.

Mat

Våra kockar lagar maten från grunden och använder till största delen ekologiska varor, naturbeteskött och svenskodlad mat utan tillsatser. Till lunch serveras alltid grönsaker, vatten och knäckebröd. Maten dukas upp på ett buffébord som barnen själva är med och tar av.

Till mellanmål bjuds det på hembakat bröd.

Måltider i skolor och förskolor.

Experimentum

Experimentum är Varberga förskolors återbrukscenter där barn och pedagoger erbjuds ett urval av rest- och spillmaterial för experimenterande, utforskande och skapande!

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Varbergagatan 39 A, Örebro.

Telefonnummer

E-post

fantasia.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!