Måltider i skolor och förskolor

Vi vill ge förskolebarn och elever i våra kommunala förskolor och skolor en smakupplevelse, därför lagar vi mat från råvaror och har valt bort hel- och halvfabrikat.

För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig, vi vill också att barn och elever ska få äta i en lugn och trevlig miljö. Alla skolrestauranger i Örebro kommun är registrerade för varumärkesanvändning hos KRAV och gymnasieskolornas restauranger är även MSC-certifierade.

Menyer

Skolornas menyer hittar du via skolans webbplats. Här hittar du förteckning över skolorna:

Förskolornas meny finns oftast uppsatt på anslagstavlan på respektive förskola. Fråga personalen om du saknar den!

Du kan också se och skriva ut menyn för skolorna och vissa förskolor på dinskolmat.se.

Skolmatsappen

Du kan se menyerna för de kommunala skolorna och vissa förskolor i din smarta telefon (smartphone). Ladda ner appen Skolmaten och välj sedan Örebro kommun och din skola eller förskola. Här kan du läsa mer om appen, hur du laddar ner den och se vilka verksamheter som finns med.

Vilka måltider serveras?

  • I förskolan serverar vi frukt på förmiddagen, lunch samt mellanmål på eftermiddagen. De flesta förskolor serverar även frukost. Oftast serveras även frukt senare på eftermiddagen.
  • I skolan serverar vi endast lunch.
  • På fritidshemmen serverar vi mellanmål på eftermiddagen. De flesta fritidshem serverar även frukost.

Specialkost

Om du som vårdnadshavare har barn i förskolan eller grundskolan med behov av specialkost, ska du lämna in "Ansökan behov av specialkost inom förskolan Pdf, 125.2 kB." alternativt "Ansökan behov av specialkost inom grundskolan Pdf, 511.4 kB.".

Elever inom gymnasieskolan ska lämna in blanketten "Ansökan behov av specialkost inom gymnasieskolan Pdf, 469.4 kB.".

För vissa typer av specialkost behöver du även lämna ett kostintyg, som kan vara en journalutskrift från 1177 eller intyg från legitimerad sjukvårdspersonal. Manual för utskrift av journalanteckning från 1177. Pdf, 260.4 kB.

Skolmjölksstöd

Mjölken som vi serverar i kommunens förskolor och skolor finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket. Syftet med EU-stödet är att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

EU-flagga med texten Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.
Senast uppdaterad:

Publicerad: