Blåklinten

Vi är inspirerade av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär bland annat att barnen i projektform får undersöka och utforska sina tankar, idéer och intressen. Dans, foto, lera, film, måla, bygg och konstruktion är en del av de uttryckssätt barnen ges möjlighet att utforska.

Blåklinten

Förskolan Blåklinten ingår i intraprenaden Varberga förskolor.

Avdelningar

Blåklinten består av tre avdelningar med de yngsta barnen på Myran, de mellanstora på Nyckelpigan och de äldsta på Trollsländan.

Inriktningar

På Blåklinten arbetar vi med ett gemensamt tema: "staden". Vi arbetar i mindre grupper där barnen i sin egen takt undersöker och lär tillsammans. Vi åker med bussen upp på stan för att utforska staden. Detta innebär dock inte att vi bara ser city som staden, utan vi undersöker allt som finns i vårt närområde.

Vi har en stor utegård med vattenstation, odlingslådor, stora stenar, klätterträd, bygg och konstruktion där det finns möjligheter till lek och lärande.

Vi ser ett värde i att barnen får mötas över avdelningarna för att lära av varandra. Vilket innebär att dörrarna är öppna och alla känner varandra.

Barnen på varje avdelning gör en egen trygghetsplan. Tillsammans pratar vi om, och visar i handling, hur man är en bra kompis och tar hand om varandra och miljön.

Vi vill att barnens vistelse på förskolan ska vara lustfylld i både lärandet och leken.

Experimentum

Experimentum är Varberga förskolors återbrukscenter där barn och pedagoger erbjuds ett urval av rest- och spillmaterial för experimenterande, utforskande och skapande!

Mat

Våra kockar lagar maten från grunden och använder till största delen ekologiska varor, naturbeteskött och svenskodlad mat utan tillsatser. Till lunch serveras alltid grönsaker, vatten och knäckebröd. Maten dukas upp på ett buffébord som barnen själva är med och tar av.

Till mellanmål bjuds det på hembakat bröd.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Irisgatan 106, Örebro.

Telefonnummer

E-post

blaklinten.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?