Sidhuvudbild
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Välkommen till Rostaskolan!

              En F-6 skola i västra delen av Örebro. Läs mer

Rostaskolan

Vi vill att skolan och fritidshemmen står för ett lustfyllt lärande och en trygg miljö där barnens nyfikenhet tas tillvara och vi ständigt arbetar för att öka måluppfyllelsen.

Sjukanmälan
 • Rostafesten


  [26 maj]
  Nu är det snart dags för den årliga Rostafesten. På tisdag den 28 maj kl. 16-18 bjuder Rostaskolan in elever och vårdnadshavare till olika aktiviteter och utställningar. Välkomna!

  Läs mer
 • Dags att nominera till Pedagogiskt pris


  [8 april]
  Har du världens bästa lärare? Älskar ditt barn att gå till skolan, fritids eller förskolan? Skickliga pedagoger betyder så mycket! Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse. Ta chansen att uppmärksamma dina favoritpedagoger!Nominera här 1–30 april kan alla som bor eller arbetar i Örebro nominera en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet (förskola, fritidshem eller skola) på orebro.se/pedagogisktprislänk till annan webbplats.Tre kategorierPriset omfattar både kommunala och fristående verksamheter i Örebro och delas ut i kategorierna:
  • förskola
  • grundskola/grundsärskola/fritidshem
  • gymnasieskola/gymnasiesärskola.
  Ett pris för uppmuntran och inspirationPrissumman, som fördelas mellan vinnarna, är max 50 000 kronor per år och pengarna ska användas till kompetensutveckling inom yrkesområdet.

  Läs mer
 • Bokjuryn


  [2 april]
  Bokjuryn är en tradition här på Rostaskolan sedan många år tillbaka (tyvärr lades Kulturrådets Bokjury ner 2016, men vi fortsätter ändå). Varje vinter köper vi in nya böcker till skolbiblioteket, och dessa böcker är med i vår Bokjury. Eleverna får ett visst antal veckor på sig att läsa de nya böckerna och när de är klara får de rösta på sina tre favoriter. Minibibliotekarierna sammanställer sedan alla klassers röster och lottar fram en elev från varje årskurs som vinner. Vinnarna får välja varsin bok i biblioteket. De räknar även ihop klassernas röster så vi får veta vilka böcker som är mest populära här på Rostaskolan. När bokjuryn är slut har vi tillsammans med våra minibibliotekarier en avslutning för alla elever.

  Läs mer
 • Cirkus


  [27 mars]
  Under två veckor hade Rostaskolan besök av en cirkuspedagog genom skapande skola-pengar. Här kommer några bilder på hur det kunde se ut.

  Läs mer

Rostaskolan | Box 315 55, 701 35 Örebro | Besöksadress: Otto E Andersens Gata 7
E-post: rostaskolan@orebro.se | Tel: 019 - 21 33 80

Örebro kommuns webbplats