Beckasinen

Välkommen till Förskolan Beckasinen som ligger i Norra Ormesta med gångavstånd till natursköna Oset. Förskolan har nya fina lokaler med tillgång till ateljéer där barnen har möjlighet till att utforska och skapa. Utegården erbjuder lekredskap och växter som stimulerar till lek, nyfikenhet och glädje.

Förskolan Beckasinen

Avdelningar

Förskolan består av fem avdelningar med åldershomogena grupper: Gulsparven, Blåmesen, Domherren, Talgoxen och Koltrasten.

Inriktningar

På Beckasinen vill vi att vår miljö ska vara välkomnande för alla barn och deras familjer. Det ska vara roligt att komma till förskolan. Vår vision är att barnen ska få möjlighet att upptäcka och förundras, att pröva och utforska. Förskolans miljöer och material utformas efter barnens intressen, utveckling och lärande.

Alla barn ska ha möjlighet att i sin takt utforska och leka på många sätt och med olika uttrycks­sätt som exempelvis måleri, lera, dans, musik, natur­vetenskap och teknik. Förskolan arbetar utifrån skol­lagen, förskolans läro­plan och barn­konventionen.

Mat

Förskolan har ett eget tillagnings­kök med kock som lagar maten. Tillagningen sker enligt Livsmedels­verkets rekommendationer om KRAV-märkta och ekologiska matvaror. Odlingslådor finns att tillgå där kock tillsammans med barnen odlar kryddor och växter som sedan används i matlagningen.

Måltider i förskolor och skolor.

Studiedagar och APT

För kompetensutveckling av personal och planering av verksamheten har vi studiedagar och dagar där vi stänger tidigare. Hör av dig till i god tid om du behöver barnomsorg vid dessa tillfällen.

Studiedagar hösten 2021

Dessa dagar har förskolan stängd för personalens fortbildning. För dig som inte har möjlighet att lösa barnomsorgen under dessa dagar ordnar vi ett alternativ. Kontakta förskolan och rektor senast två veckor innan aktuell studiedag.

  • Torsdag 19 augusti
  • Fredag 20 augusti
  • Måndag 1 november

APT hösten 2021

Dessa måndagar stänger vi kl. 16:

  • Måndag 6 september
  • Måndag 4 oktober
  • Måndag 8 november
  • Måndag 6 december

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Ladviksgatan 5.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!