Ökna förskola

Ökna förskola ligger centralt i mångkulturella Vivalla med närhet till områdets bibliotek, skogen och härliga lekplatser.

Ökna förskola

Avdelningar

Ökna förskola har fem avdelningar:

  • Blå, 1–3 år
  • Orange, 1–3 år
  • Grön, 3–5 år
  • Lila, 3–5 år
  • Gul, 3–5 år

Inriktning

Vivallas förskolor har språk, kommunikation och trygghet som gemensamt fokusområde.

Utbildningen grundar sig utifrån Vägledande samspel/ICDP, vilket är vårt förhållningssätt i vardagen. Undervisningen utgår från ett lustfyllt lärande där barnens delaktighet och inflytande är i fokus. Förskolan arbetar aktivt i ett projektinriktat arbetssätt, baserat på barngruppens intresse och behov, enligt förskolans läroplan (Lpfö18).

Utbildningens röda tråd är att stärka barnets kommunikation, språkutveckling och självkänsla genom ett lustfyllt lärande. Målet är att varje barn utvecklar respekt och förståelse för alla människors lika värde, egen framtidstro samt värnar om sin miljö.

Ett gott samarbete med föräldrar är viktigt för oss i förskolan samt att samverka med förskoleklass, skola och fritidshem.

Mat

Förskolan har eget tillagningskök med egen kock som lagar vår goda mat. Vi följer Örebro kommuns riktlinjer gällande klimatsmart mat och använder till största del KRAV-märkta/ekologiska matvaror. Alla barn och pedagoger äter samtliga måltider i vår gemensamma matsal.

Måltider i skolor och förskolor.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Prosagatan 23, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!