Musikanten

Förskolan Musikanten ligger centralt i mångkulturella Vivalla med närhet till centrum och områdets bibliotek, skogen samt härliga lekplatser. Musikanten är också närmsta granne och samarbetar med förskolan Hallongården.

Musikanten

Avdelningar

Musikanten har tre avdelningar:

  • Bjällran, 1–3 år.
  • Trumman, 2,5–5 år.
  • Tamburinen, 3–5 år.

Inriktning

Vivallas förskolor har språk, kommunikation och trygghet som gemensamt fokus­område.

Utbildningen grundar sig utifrån Vägledande samspel/ICDP, vilket är vårt förhållnings­sätt i vardagen. Undervisningen utgår från ett lustfyllt lärande där barnens delaktighet och inflytande är i fokus. Förskolan arbetar aktivt i ett projektinriktat arbetssätt, baserat på barngruppens intresse och behov, enligt förskolans läroplan (Lpfö18).

Utbildningens röda tråd är att stärka barnets kommunikation, språkutveckling och självkänsla genom ett lustfyllt lärande. Målet är att varje barn utvecklar respekt och förståelse för alla människors lika värde, egen framtidstro samt värnar om sin miljö.

Ett gott samarbete med föräldrar är viktigt för oss i förskolan samt att samverka med förskoleklass, skola och fritidshem.

Mat

Vår mat tillagas i Vivallaskolans kök, som lagar maten från grunden med hög andel ekologiska råvaror och undviker tillsatser. De vill bidra till en hållbar utveckling, ett bra klimat och en bra framtid för våra barn. Vivallaskolans kök följer Livsmedelsverkets råd om bra mat i förskolan och skolan, att barn och elever serveras näringsriktiga måltider.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Prosagatan 25 A, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?