Helianthus Valpebo

Förskolan Valpebo ligger i Södra Lindhult och byggdes så sent som 2011. Hos oss välkomnas du av fina lokaler som inbjuder till både lek och lärande.

Helianthus Valpebo

Med hjälp av våra förskolecyklar besöker vi regelbundet lekplatser i området och ”Lilla skogen” vid djurkyrkogården. Ibland gör vi utflykter till andra spännande ställen så som travbanan, biblioteket eller ängsmarkerna.

Avdelningar

Förskolan består av fyra avdelningar.

Inriktningar

Som Helianthus-förskola arbetar vi utifrån den egen-framtagna filosofin "Ut och njut", som bygger på ett upplevelsebaserat lärande där barnen bland annat lär sig genom att regelbundet besöka och uppleva spännande platser utanför förskolan. Oavsett om det rör sig om ett naturområde, en brandstation eller något helt annat blir det ett äventyr för barnen, som med sin egen aktivitet och nyfikenhet samlar på sig kunskap. Pedagogerna ser till att anpassa lärandet efter situationen samt att det följer läroplanen och barnen har roligt samtidigt som de utvecklas!

Mat

Valpebo erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök. Genom att vi lagar maten från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst som vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter. Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Ulrikelundsvägen 2, 702 37, Örebro.

Telefonnummer

Förskolechef, 070-090 23 85.

Stora vovven, 076-501 04 72.

Lilla vovven, 076-501 04 73.

Stora jycken, 076-501 04 74.

Lilla jycken, 076-501 04 75.

E-post

valpebo@helianthus.se

Senast uppdaterad: 9 februari 2018
Publicerad: 12 oktober 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?