Dibber Valpebo

Förskolan Valpebo ligger i Södra Lindhult strax utanför Adolfsberg i Örebros södra del. Vår ut och njut-profil utgår ifrån ett upplevelsebaserat och situationsanpassat lärande.  

Helianthus Valpebo

Avdelningar

Förskolan består av fem avdelningar.

Inriktningar

Vårt fokus ligger på ut och njut och utomhuspedagogik, som är en stor del i vår undervisning. Utevistelsen ska vara lustfylld samtidigt som den riktar sig mot mål i förskolans läroplan.

Valpebo har en mobil avdelning, vår förskolebuss som är ett pedagogiskt verktyg för förskolans äldsta barn. Bussen ger oss möjligheten att upptäcka och utforska miljöer utanför förskolan både inomhus och utomhus. Utifrån barnens intressen och planerad undervisning ges möjligheter att möta olika lärmiljöer, så väl i naturen som kulturella.

De yngre barnen upplever upptäcktsfärder ute på gården, till fots i närområdet och med förskolans Hojacyklar som ger möjlighet till att ta sig iväg en lite längre bit.

Läs mer om vår ut och njut-profil, mobil förskola, värdegrund med mera på vår webbplats.

Mat

Valpebo erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök. Genom att vi lagar maten från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst som vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter.

Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Daglig uppdatering kring matsedel och dagens lunch sker på Kökets instagram.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Ansök om plats via digitalt formulär på vår hemsida. För frågor om plats eller övriga frågor kring förskolan kontakta rektor

Just har vi inga fysiska visningar av förskolan. Följ oss gärna på instagram för att för att ta del av den senaste informationen.

Kontakt

Besöksadress

Ulrikelundsvägen 2, 702 37 Örebro.

Kontakt

Rektor Matilda Fyrpihl, 076-209 20 69, matilda.fyrpihl@dibber.se.

Avdelningar

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?