Alnängsbadet

Badet är cirka 8 000 kvadratmeter till ytan och har ett största vattendjup på 3,5 meter. Vid dammen finns brygga och toaletter.

Alnängsbadet

Alnängsbadet är inte längre ett kommunalt bad

Alnängsbadets vatten kommer inte att provtas under sommaren 2023. Detta gör att badet inte längre är ett kommunalt friluftsbad. Pumpen på botten av badet kommer att vara igång men det är osäkert om vattnet är lämpligt att bada i. Bryggan kommer att finnas kvar för vinterbad men rampen tas bort.

Kommunen kommer att fortsätta att sköta Alnängarnas grönytor och utegymmet så att området fortsatt kan vara en grön mötesplats med flera grillplatser, klippta gräsytor för spontanidrott, rörelse och arrangemang samt en del av promenadstråket längs Svartån och vidare mot naturreservatet Oset–Rynningeviken.

Den offentliga toaletten vid strandpromenaden finns kvar, liksom beachvolleyboll­planerna, som sköts av föreningslivet.

Badet är konstgjort och vattnet består av grundvatten som pumpas upp ur en djupborrad brunn.

Bada isvak

En isvak finns vid badplatsen. Denna hålls öppen när vinterförhållanden råder. Det finns en hacka för att själv öppna vaken om den skulle ha frusit till.

Vägbeskrivning

Gps-koordinater: latitud 59.27761, longitud 15.25346

Det är bäst att ta sig till badet med cykel. Följ bara cykelvägen mellan Svartån och Universitetssjukhuset och cykelleden "Hemfjärden runt". Avståndet från centrum till badet är cirka 2–3 km.

Det går bra att ta bussen till Naturens hus som har en hållplats vid Alnängsbadet. På Länstrafikens webbplats hittar du aktuella busstider. Här hittar du också busshållplatser via lista eller karta.

Kommer du med bil får du köra förbi Universitetssjukhuset och följa Oljevägen något mer än 1 km. Parkeringsplatser finns, men det kan vara trångt en varm sommardag när många besöker badet.

Skötsel

Från och med 2023 ansvarar inte längre Örebro kommun för skötseln av badet. Om du har frågor eller synpunkter, kontakta Servicecenter.

Senast uppdaterad:
Publicerad: