Hästhagen

Ungefär halvvägs mellan city och Karlslund finns fritidsområdet Hästhagen med uthyrning av kanoter samt både bangolf och frisbeegolf. Här finns även en kiosk med enklare servering.

Gräsmatta, kanoter och grillplatser

Badet stängt

Just nu är det äldre badet i Hästhagen stängt. Vattnet har inte uppfyllt de krav som ställs och Miljönämnden har därför beslutat om badförbud.

Ett nytt friluftsbad har öppnats vid en mindre vik längre uppströms i Svartån. Hästhagens bryggbad, som den nya badplatsen heter, ligger mellan den äldre badplatsen och fallen nedanför Karlslund herrgård. Här finns mer information om Hästhagens bryggbad.

Gräsmattorna och omgivningarna lämpar sig väl för rekreation, bollspel och andra lekar. Grillplatser och toaletter finns.

Vägbeskrivning

Gps-koordinater: latitud 59.26651, longitud 15.15961.

Till Hästhagen tar man sig lätt med cykel längs Svartån. Åker du buss hittar du aktuella busstider på Länstrafikens webbplats. Här hittar du också busshållplatser via lista eller karta.

I anslutning till Hästhagen finns Rosta gärde med ett stort antal bollplaner, som används både för träning och större arrangemang. I juni varje år går Örebrocupen av stapeln på Rosta gärde med ungdomslag i fotboll både från Sverige och ett antal övriga länder.

Senast uppdaterad:
Publicerad: