Vinterdagboken – fler inlägg

 • Förebyggande åtgärder inför förväntad ishalka

  Enligt SMHI förväntas nederbörd vid lunch idag så vi skickade ut sopsalt kl. 01.30.Kl. 07:30, saltning av leder och sandning gång- och cykelbanor samt vid fastigheter.
 • Halkbekämpning

  Vi går ut förebyggande och saltar Storbron. Vi sandar även utsatta broar invid vattendrag.
 • Beredskap

  Som vi förutspådde blev helgen lugn och halkfri.


  Halkfri cykelbana

 • Helgens beredskap

  Veckan som gått har bjudit på relativt milt väder och den förväntade halkan har uteblivit. Inga åtgärder.Nu står vi åter redo och följer helgens prognoser.
 • Måndag natt

  Yttemperatur på plussidan. Under natten kan nederbörd av blandad form tidvis förekomma. Det bedöms inte påverka väglaget. Total snömängd mindre än 1 cm. Ingen halka väntas fram till tisdag eftermiddag. Ingen åtgärd
 • Helgens beredskap

  Torra vägar och inga åtgärder har krävts.


  Höst

 • Natten onsdag - torsdag

  Åter en mild natt. Inga åtgärder.
 • Nattens beredskap

  Plusgraderna och regnet fortsätter. Inga åtgärder.
 • Helgens beredskap

  Ingen snö i sikte men väldigt mycket vatten. I helgen har vi jobbat med lutande träd, vattenansamlingar, slukhål och sönderregnade grusvägar.
 • 2-3 november

  Natten har varit lugn. Ingen halka och därmed inga åtgärder.
 • Halkbekämpning city

  Då underkylt regn gjort broarna i city hala är vi nu ute och halkbekämpar.
 • Halkbekämpning

  Ytor på minussidan. Sen natt mot torsdag eller torsdag morgon kommer ett nederbördsområde in, det kan börja som blötsnö men beräknas övergå snabbt i regn. Det kan vara underkylt med ishalka som följd.Kl. 00.00 utringning av sopsalt samt sandning på gång- och cykelbanor då problem uppstått med två stycken sopsaltmaskiner.Kl. 01.00 gick vi ut med saltning av leder. Temperaturen ligger på nollan.Kl. 05.00. Punktinsatser maskinellt och manuellt med sand på gång- och cykelvägar, trappor och små broar i, och omkring city.Kl. 07.30. Vi halkbekämpar Storbron.
  Saltning

 • Inför kvällens beredskap

  Vi följer i vanlig ordning väderprognoserna. Beredskapen står redo att kalla ut personalen om vädret försämras.
 • Onsdag 1 november

  "Yttemperatur på plussidan. Visst inslag av snö kan förekomma under natten men inget som väntas ge någon halka. Total snömängd mindre än 1 cm". I stora drag bedöms prognosen som säker, har även talat med meteorolog. Inga åtgärder.  Varningsmeddelande från SMHI kl. 05.00 om kallare yttemperaturer än väntat. Risk för halka. Kl. 05.30 påbörjar vi saltning på de största körbanorna, sopsalt och sandning på gc-vägar samt manuella insatser i trappor.                                                
  Sandning av bron till Frimurarholmen.

 • Natten till tisdagen

  Yttemperaturer nära nollan. Viss inslag av snö kan förekomma under kvällen, total snömängd mindre än 1 cm. Möjligen kan även små mängder underkylt regn förekomma. Främst väntas regn och med det stigande yttemperaturer. Med stigande yttemperatur väntas ingen ny halka fram till tisdag eftermiddag. Ingen åtgärd då prognosen stämde någorlunda.
 • Åtgärder 29-30 oktober

  29 oktober kl.16.30. Prognos just nu: "Yttemperatur på plussidan. Regn som från måndag natt till måndag morgon får inslag av snö. Total snömängd fram till måndag förmiddag 0 till 4 cm. Nederbörden fortsätter sedan under måndagen". Vi bevakar natten och ser om prognosen håller. Vi står redo att köra ut om det behövs. Som det ser ut nu så blir det inga förebyggande åtgärder.   30 oktober kl. 04.00 ymnigt snöfall med blötsnö. Enligt prognosen finns viss risk att det börjar bygga på med snö och slask. Vi ringer ut för saltning.Kl. 05.00 punktinsatser med sand i city och på broar. Sopsalt utkallade.


  Första snön faller

 • Inför vintersäsongen

  Som trafikant i Örebro ska du kunna ta dig fram på ett bra sätt, även när det har snöat. Alla cykelleder, större gator, vägar och gator med busstrafik är prioriterade vid snöröjning. Mindre gator, cykelvägar och gångbanor snöröjs vid större snömängder. Vi följer väderprognoser och står i beredskap dygnet runt.På sidan Snöröjning och halkbekämpning kan du läsa mer om hur vi jobbar med vinterväghållningen.
  Frostigt landskap

  Frostigt landskap

Senast uppdaterad:

Publicerad: