Norlandia förskolor Forskaren

Norlandia förskolor Forskaren erbjuder en trygg, utvecklande och lekfull lärmiljö där barnens nyfikenhet och lärande stimuleras. Forskaren är placerad ett stenkast från universitetet och erbjuder ca 60 platser. Verksamheten är inrymd på bottenvåningen i en nybyggd, modern fastighet med nytänkande lärmiljö.

Genom vårt pedagogiska arbete genomför vi projekt och undervisning för att stimulera våra barn till nya lärdomar och erfarenheter. Vi är ute större delen av dagen och vistas både på vår stora gård, såväl som i närliggande grönområden och lekplatser.

Avdelningar

3-4 avdelningar för ca 60 barn.

Inriktningar

Vi har ett arbetssätt som vi kallar Kunskap & innovation, med kunskap menar vi att vårt pedagogiska arbete bygger på läroplanen, forskning och beprövad erfarenhet. Vi är aktiva och tar del av ny forskning och nya rön, där vårt pedagogiska arbete alltid ska ligga i framkant.

Ett innovativt arbetssätt utgår från varje barns enskilda förmågor, kunskaper och erfarenheter med uppmuntran till att barnet ska vilja lära sig mer. Med en genomtänkt lärmiljö, ett pedagogiskt utmanande förhållningssätt samt nära relationer mellan barn och pedagoger skapar vi nya upptäckter – varje dag.

Norlandia förskolor har ett unikt samarbete med Kronprinsessparets organisation Generation Pep. Modellen är utformad så att ditt barn på ett lekfullt sätt för röra sig mer, får mer utevistelse och blir serverad god och hälsosam mat. NorlandiaSkuttet har som mål att redan i förskoleåldern etablera goda vanor gällande mat och rörelseglädje.

Du som vårdnadshavare är en viktig samarbetspartner. Vi strävar alltid efter att skapa ett gott samarbete genom god kommunikation, delaktighet och involvering för barnets bästa.

Mat

MatMedSmak är vårt måltidskoncept. Norlandia förskolor Örebro har två kockar som tillagar maten till våra tre förskolor i Basilikans tillagningskök, och vi serverar vällagad och goda måltider som ger barnen rätt förutsättningar till välmående och en energifylld dag.

Vi använder bra, närproducerade råvaror och minimerar onödiga tillsatser med utgångspunkt från rådande näringsrekommendationer. MatMedSmak-köket är krav-certifierad.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Universitetsgatan 17 C-D

Telefonnummer och e-post

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!