Dibber Västra Mark

Dibber Västra Mark ligger i ett nybyggt hus med nya fräscha lokaler som är anpassade till förskoleverksamhet.

Dibber Västra Mark

Avdelningar

Förskolan består av fyra avdelningar.

Upptäcka och utforska olika miljöer

På förskolan kommer vi använda oss flitigt av våra fina förskolecyklar (vår, sommar och höst) så att alla barn kan få komma ut och se mer av omgivning, djur och natur. Cyklarna är ett pedagogiskt verktyg som ger oss möjlighet att upptäcka och utforska miljöer utanför förskolan både inomhus och utomhus. Med cyklarna kommer vi besöka platser utifrån avdelningens projekt och barnens intresse samt skogar och parker.

Inriktningar

Vår profil är Ut & njut, det är ett upplevelsebaserat och situationsanpassat lärande. Det innebär att vi tror att barn lär sig genom upplevelser och möten med sin omgivning. Till vår hjälp har vi våra cyklar.

Vår verksamhet bygger också på barns delaktighet och inflytande, där pedagogerna är lyhörda för barns tankar och frågor för att sedan utmana barnen vidare. Alla avdelningarna kommer arbeta med projekt utifrån barnens intressen.

Vi arbetar aktivt med barns integritet och materialet ”Tre ska bli noll”.

Föräldrasamverkan är något vi värderar högt. Vi bjuder in till utvecklingssamtal och föräldramöte en gång per termin. Förskolan kommer ha ett föräldraråd där en representant från varje avdelning deltar.

Vi firar Lucia och Förskolans dag tillsammans med vårdnadshavarna.

Unikum

Vi arbetar med webverktyget Unikum. Det möjliggör för dig som vårdnadshavare att följa barnets vardag och lärande i bilder, filmklipp och text som är kopplade till läroplanen. På unikum finns all information du som vårdnadshavare behöver.

Välkommen till oss

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

Instagram

Snart har vi öppet hus. Information kommer på vår Instagram sida. Följ oss gärna där för att se vad vår verksamhet har att erbjuda.

Mat

Västra Mark förskola erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök som är på Dibber Kottebo förskola. Genom att vi lagar maten från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst som vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter. Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Karlsgatan 58, 703 41 Örebro.

Telefonnummer

E-post

karin.palmer@dibber.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!