Waldorfförskolan Viljan

Viljan är Örebro Waldorfskolas förskola. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Waldorfskolan, som ligger vid den vackra Sommarroskogen i Adolfsberg. Förskolan startade 2008 och arbetar med Waldorfpedagogik.

Waldorffsförskolan Viljan

Avdelningar

Vi har en småbarnsavdelning och två storbarnsavdelningar med 6-årsverksamhet. Just nu har vi 34 barn mellan 1–7 år.

Inriktningar

Hos oss får ditt barn leka i ordets rätta bemärkelse. Med mycket fri lek får barnet utlopp för hela sin fantasi. Våra aktiviteter följer årstidernas växlingar, veckans dagar och dygnets rytm.

Genom att åstadkomma en så hemlik miljö som möjligt med återkommande händelser skapas trygghet för barnet. Vi har enkla leksaker i naturmaterial. Maten är vegetarisk, till största delen ekologisk och lagas från grunden i skolans kök.

Vi har en 6-årsverksamhet där 6-åringarna är kvar i storbarnsgruppen (4–7 år) men dagligen har pedagogisk tid tillsammans. Vi vill ge barnen en god självkänsla genom att de får möjlighet att känna sig störst i barngruppen och kan sedan med nyfikenhet och vilja gå vidare till skolan.

Mat

Vi får maten från Waldorfskolans kök. Maten vi serverar är vegetariska och består av både ekologiska och biodynamiska råvaror.

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Glomman 94, Örebro.

Telefonnummer

019-20 90 70.

E-post

viljan@orebrowaldorfskola.se

Senast uppdaterad: 3 maj 2018
Publicerad: 24 oktober 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?