Bidrag till studentprojekt

Syftet med bidraget är att uppmuntra och möjliggöra studenters engagemang, stärka Örebro som student- och universitetsstad.

Allmänna villkor

Förutom att följa de villkor som gäller för respektive bidrag ska föreningen även följa de allmänna villkor som finns för bidragsberättigad förening inom Kultur- och fritidsnämnden.

Vilka föreningar kan ansöka?

Bidraget kan sökas av ideella föreningar som har sin huvudsakliga verksamhet vid Örebro universitet och har skrivit på samarbetsavtalet för studentföreningar hos Örebro studentkår.

Projektbidrag kan även sökas av enskilda eller grupper av studenter, för projekt som berikar och utvecklar Örebros studentliv. Om enskilda eller grupper av studenter avser att ansöka om bidrag måste först en överenskommelse göras med Örebro kommun. Kontakta Föreningsstöd för mer information via foreningsstod@orebro.se eller genom Servicecenter 019-21 10 00.

Utskott inom Örebro studentkårs sektioner ska i första hand söka pengar från sin kårsektion. Örebro studentkår avsätter varje år en pott för sina kårsektioner att söka för aktiviteter utöver den vardagliga verksamheten. Kårsektioner bör i första hand söka pengar från denna pott. För mer information om ansökan, kontakta studentkåren.

När ska ansökan skickas in?

Bidraget kan ansökas en gång per termin. För vårterminen skickas ansökan in senast 28 februari och för höstterminen senast 30 september. Beslut skickas ut senast fyra veckor efter sista ansökningsdatum.

Det här kan föreningen ansöka om

Det går att ansöka för olika projekt som är utöver den ordinarie verksamheten i föreningen. För enskilda och grupper av studenter går det att ansöka om olika projekt.

Ett projekt kännetecknas av att det är:

  • Klart definierat med syfte och mål
  • Tidsbegränsat
  • Planerat, inte en spontan aktivitet

Fördelning av bidraget

Inkomna ansökningar kommer att bedömas utifrån projektets omfattning. För att kunna beviljas bidrag till studentprojekt ska ni:

  • Ha kontaktat Föreningsstöd för dialog om ert projekt och er ansökan.
  • Vara beredda på att i samarbete med Föreningsstöd synliggöra Örebro som student- och universitetsstad, både i informationsmaterial och i samband med aktiviteter.
  • Vara beredda på att ha löpande kontakt med Föreningsstöd för att berätta hur projektbidraget används och hur projektet utvecklas.
  • Vara beredda på att berätta vilka andra bidrag och stöd som ni söker eller har fått för ert projekt.
  • Bidraget till studentprojekt är särskilt riktat till nya engagemang och verksamheter.

Redovisning och uppföljning

Redovisning av hur det beviljade bidraget har använts skickas in via Interbook GO senast tre månader efter genomfört projekt.

Senast uppdaterad:

Publicerad: