VIKTIG INFORMATION:
Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att begränsa smitt­spridningen av corona­viruset

Aktuell kungörelse för kommunfullmäktige

Sammanträder i Sessionssalen, Rådhuset, onsdag den 17 februari 2021, kl. 9– ca 17.

Sammanträdet sänds direkt på orebro.se, där det också teckenspråktolkas, samt i Närradion över frekvensen 95,3 mHz.

Sammanträdet planeras att genomföras med digitalt närvarande ledamöter och allmänheten uppmanas att följa mötet via sändningen på hemsidan eller via direktsändning i lokal i anslutning till Sessionssalen i Rådhuset. Mer information om särskilda rekommendationer för sammanträden finns på orebro.se.

1. Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet.
  2. Enkla frågor som inkommit inom beslutade tidsfrister.
  3. Interpellation från Anders Brandén (M) till John Johansson (S) om näringslivets roll i välfärden.
  4. Interpellation från Marcus Willén Ode (MP) till Lennart Bondesson (KD) om Kulturkvarteret.
  5. Interpellation från Linn Josefsson (V) till Ullis Sandberg (S) om rörelsehindrade ska isoleras under vintern.
  6. Interpellation från Cecilia Askerskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att motverka segregation.
  7. Interpellation från Magnus Riseby (L) till Marlene Jörhag (KD) om fungerande studie- och yrkesvägledning i Örebro kommuns grundskolor.
  8. Interpellation från Daniel Granqvist (M) till Ullis Sandberg (S) om ekonomin för trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder.
  9. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om luftföroreningarna.
  10. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om ledstråken.
  11. Interpellation från Cecilia Askeskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att öka tryggheten för Örebroarna.
  12. Interpellation från Patrik Jämtvall (L) till Kenneth Handberg (S) om hur bevakar vi att demokrati och öppenhet försvaras av alla inom kommunen.
  13. Interpellation från Daniel Granqvist (M) till Kenneth Handberg (S) om ersättning för avstängda vägar.
  14. Interpellation från Anders Åhrlin (M) till Ullis Sandberg (S) om att Örebro är en hamnstad.
  15. Interpellation från Johan Kumlin (M) till Ullis Sandberg (S) om livs- och parkeringspusslet.
  16. Interpellation från Lea Strandberg (MP) till Marlene Jörhag (KD) om hur Örebro kommun säkrar de teckenspråkiga barnens rätt till samma möjlighet att utvecklas och lära sig inom förskolan.
  17. Interpellation från Lea Strandberg (MP) till Jimmy Nordengren (C) om när döva medborgare i Örebro kommer ges möjlighet att känna sig delaktiga i kommunen.
  18. Interpellation från Martha Wicklund (V) till Kenneth Handberg (S) om vad styret vill med ÖBO.
  19. Interpellation från Linn Josefsson (V) till Ullis Sandberg (S) om hur det går med träbyggande.
  20. Utökad räddningstjänst för den växande kommunen – justerat igångsättningsbeslut.
  21. Ägarförändring Alfred Nobel Science Park AB.
  22. Utställningslokal Slottet – Örebrokompaniet.
  23. Kostnad för boendeparkering vid införande av nya taxor i parkeringszon 2.
  24. Svar på motion från Örebropartiet om att lägga ner merparten av Vivallaskolan.
  25. Svar på motion från Sverigedemokraterna om krafttag mot åldersbedrägerierna.
  26. Svar på motion från Sverigedemokraterna om uppdaterat ersättningsreglemente.
  27. Svar på motion från Örebropartiet om att stoppa all pågående och planerad HBTQ-certifiering.
  28. Svar på motion från Stefan Stark (M) om trygghet och studiero på Örebros gymnasieskolor.
  29. Svar på motion från Sara Bronner (MP) om att starta ett klimatråd i Örebro kommun.
  30. Svar på motion från Sara Bronner (MP) om att utöka antalet drickvattenstationer.
  31. Svar på motion från Daniel Spiik (SD) och Habib Brini (SD) om att nyttja MC-platser på vintertid.
  32. Svar på motion från Daniel Granqvist (M) om samverkan mellan Tekniska förvaltningen och polisen.
  33. Svar på motion från Vänsterpartiet om att utlysa klimatnödläge.
  34. Interpellationer som inkommit inom beslutade tidsfrister.
  35. Anmälan av enkla frågor och interpellationer till kommande sammanträde.
  36. Anmälan av motioner.
  37. Anmälan av handlingar.
  38. Vissa val m.m.

Örebro den 9 februari januari 2021

Jan Zetterqvist
Ordförande

Ledamot som är förhindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta på följande telefonnummer:

Moderaterna 073–092 74 52

Liberalerna 019–21 10 64

Kristdemokraterna 019–21 10 87

Centerpartiet 019–21 23 26

Miljöpartiet 019–21 52 34

Socialdemokraterna 076–551 54 39

Vänsterpartiet 076–551 10 94

Sverigedemokraterna 019–21 55 38

Örebropartiet 073–678 36 23

Var god tänk på allergiker, undvik stark parfymering!

Kontakta $sitenamn

Kontakta Örebro kommuns servicecenter