VIKTIG INFORMATION:
Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att begränsa smitt­spridningen av corona­viruset

Aktuell kungörelse för kommunfullmäktige

Sammanträder i Sessionssalen, Rådhuset, 16 juni 2020, kl. 9–ca 12. Vid sammanträdet kommer i första hand enkla frågor samt beslutsärenden, så som Program för hållbar utveckling och Upphandlings- och inköpspolicy, att behandlas.
Sammanträdet sänds direkt på www.orebro.se, där det också teckenspråktolkas, samt i Närradion över frekvensen 95,3 mHz.

1. Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet.
  2. Enkla frågor som inkommit inom beslutade tidsfrister.
  3. Interpellation från Anders Brandén (M) till Carina Toro-Hartman (S) om socialt stöd.
  4. Interpellation från Anders Brandén (M) till John Johansson (S) om Kommunfullmäktige rundas.
  5. Interpellation från Anders Brandén (M) till John Johansson (S) om näringslivets roll i välfärden.
  6. Interpellation från Stefan Stark (M) till Marlene Jörhag (KD) om narkotikahandel på Karolinska gymnasiet i Örebro.
  7. Interpellation från Maria Haglund (M) till Marlene Jörhag (KD) om att trygga elever i en lugn skolmiljö lär sig mer.
  8. Interpellation från Maria Haglund (M) till Marlene Jörhag (KD) om att alla skolor ska vara bra.
  9. Interpellation från Marcus Willén Ode (MP) till Lennart Bondesson (KD) om Kulturkvarteret.
  10. Interpellation från Linn Josefsson (V) till Ullis Sandberg (S) om rörelsehindrade ska isoleras under vintern.
  11. Interpellation från Carina Börjesson (M) till Ullis Sandberg (S) om hur det går med Lindbacka bruk.
  12. Interpellation från Cecilia Askerskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att motverka segregation.
  13. Interpellation från Magnus Riseby (L) till Marlene Jörhag (KD) om fungerande studie- och yrkesvägledning i Örebro kommuns grundskolor..
  14. Interpellation från Daniel Granqvist (M) till Ullis Sandberg (S) om ekonomin för trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder.
  15. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om luftföroreningarna.
  16. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om ledstråken.
  17. Interpellation från Emelie Jaxell (M) till John Jjhansson (S) om hyresmodell för kommunens vård- och omsorgsboenden.
  18. Interpellation från Cecilia Askeskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att öka tryggheten för Örebroarna.
  19. Örebro kommuns delårsrapport med prognos 1.
  20. Årsredovisning Finsam 2019.
  21. Program för hållbar utveckling.
  22. Upphandlings- och inköpspolicy.
  23. Avfallsplan för Örebro kommun.
  24. Förlängning av insatsen inköp utan biståndsbeslut.
  25. Ej verkställda beslut Sol och LSS kvartal 4.
  26. Förslag om ny medlem i den gemensamma nämnden för företagshälsovård samt tolk- och översättarservice.
  27. Sammanträdesdatum för Kommunfullmäktige.
  28. Svar på motion från Sverigedemokraterna om Ung+- en väg till arbete för unga.
  29. Svar på motion från Martha Wicklund (V) om att förebygga matsvinn.
  30. Svar på motion från Örebropartiet om att lägga ner merparten av Vivallaskolan.
  31. Svar på motion från Vänsterpartiet om att anlägga en staty av Katarina Taikon.
  32. Svar på motion från Sara Bronner (MP) om att minska hälsoklyftorna i Örebro kommun.
  33. Anmälan av enkla frågor och interpellationer till kommande sammanträde.
  34. Anmälan av motioner.
  35. Anmälan av handlingar.
  36. Vissa val m.m.

Örebro den 9 juni 2020

Agneta Blom
Ordförande

Ledamot som är förhindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta på följande telefonnummer:

Moderaterna 073–092 74 52

Liberalerna 019–21 10 64

Kristdemokraterna 019–21 10 87

Centerpartiet 019–21 23 26

Miljöpartiet 019–21 52 34

Socialdemokraterna 076–551 54 39

Vänsterpartiet 076–551 10 94

Sverigedemokraterna 019–21 55 38

Örebropartiet 073–678 36 23

Var god tänk på allergiker, undvik stark parfymering!

Senast uppdaterad: 11 juni 2020

Publicerad: 19 februari 2018