VIKTIG INFORMATION:
Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att begränsa smitt­spridningen av corona­viruset
Från den 3 november gäller lokala allmänna råd i Örebro län.

Aktuell kungörelse för kommunfullmäktige

Sammanträder i Conventum kongress, tisdag den 17 november 2020, kl. 9–ca 12. Vid sammanträdet kommer i första hand enkla frågor samt beslutsärenden, så som Arvodesriktlinje Vätternvatten AB och Aktieförvärv Örebroporten, att behandlas.

Sammanträdet sänds direkt på www.orebro.se, där det också teckenspråktolkas, samt i Närradion över frekvensen 95,3 mHz.

Allmänheten uppmanas att följa mötet via sändningen på hemsidan eller via direktsändning i lokal i anslutning till Sessionssalen i Rådhuset. Här finns mer information om särskilda rekommendationer för höstens sammanträden.

1. Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet.
  2. Enkla frågor som inkommit inom beslutade tidsfrister.
  3. Interpellation från Anders Brandén (M) till John Johansson (S) om näringslivets roll i välfärden.
  4. Interpellation från Marcus Willén Ode (MP) till Lennart Bondesson (KD) om Kulturkvarteret.
  5. Interpellation från Linn Josefsson (V) till Ullis Sandberg (S) om rörelsehindrade ska isoleras under vintern.
  6. Interpellation från Cecilia Askerskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att motverka segregation.
  7. Interpellation från Magnus Riseby (L) till Marlene Jörhag (KD) om fungerande studie- och yrkesvägledning i Örebro kommuns grundskolor.
  8. Interpellation från Daniel Granqvist (M) till Ullis Sandberg (S) om ekonomin för trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder.
  9. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om luftföroreningarna.
  10. Interpellation från Bo Ammer (SD) till Ullis Sandberg (S) om ledstråken.
  11. Interpellation från Emelie Jaxell (M) till John Johansson (S) om hyresmodell för kommunens vård- och omsorgsboenden.
  12. Interpellation från Cecilia Askerskär Philipsson (M) till John Johansson (S) om att öka tryggheten för örebroarna.
  13. Interpellation från Patrik Jämtvall (L) till Kenneth Handberg (S) om hur bevakar vi att demokrati och öppenhet försvaras av alla inom kommunen.
  14. Interpellation från Daniel Granqvist (M) till Kenneth Handberg (S) om ersättning för avstängda vägar.
  15. Interpellation från Anders Åhrlin (M) till Ullis Sandberg (S) om att Örebro är en hamnstad.
  16. Beslut om deltagande på distans på sammanträden.
  17. Revidering av nämndreglemente för Örebro kommun.
  18. Arvodesriktlinje Vätternvatten AB.
  19. Aktieförvärv Örebroporten.
  20. Justering av tillämpning av avtal om kollektivtrafik Örebro län.
  21. Svar på motion från Örebropartiet om att lägga ner merparten av Vivallaskolan.
  22. Svar på motion från Sara Bronner (MP) om att minska hälsoklyftorna i Örebro kommun.
  23. Svar på motion från Sverigedemokraterna om krafttag mot åldersbedrägerierna.
  24. Svar på motion från Sverigedemokraterna om uppdaterat ersättningsreglemente.
  25. Svar på motion från Örebropartiet om att stoppa all pågående och planerad HBTQ-certifiering.
  26. Svar på motion från Stefan Stark (M) om trygghet och studiero på Örebros gymnasieskolor.
  27. Svar på motion från Sara Bronner (MP) om att starta ett klimatråd i Örebro kommun.
  28. Anmälan av enkla frågor och interpellationer till kommande sammanträde.
  29. Anmälan av motioner.
  30. Anmälan av handlingar.
  31. Vissa val m.m.

Örebro den 10 november 2020.

Jan Zetterqvist
Ordförande

Ledamot som är förhindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta på följande telefonnummer:

Moderaterna 073–092 74 52

Liberalerna 019–21 10 64

Kristdemokraterna 019–21 10 87

Centerpartiet 019–21 23 26

Miljöpartiet 019–21 52 34

Socialdemokraterna 076–551 54 39

Vänsterpartiet 076–551 10 94

Sverigedemokraterna 019–21 55 38

Örebropartiet 073–678 36 23

Var god tänk på allergiker, undvik stark parfymering!

Senast uppdaterad: 10 november 2020

Publicerad: 19 februari 2018